Hlavní obsah

Měli jsme nehoráznou smůlu, naříkají brazilští fotbalisté po vyřazení s Paraguayí

LA PLATA

Fotbalisté Brazílie si po nedělním vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství Jižní Ameriky zoufají nad nespravedlností osudu. Paraguayi nedokázali dát gól za 120 minut hry ani v následných penaltách. Paraguayci se v pokutových kopech trefili dvakrát a slaví postup do semifinále, přestože si dosud v průběhu turnaje nepřipsali jediné vítězství.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Brazilská hvězda Neymar smutní pro prohře s Paraguayci.

Článek

"Po dnešním výkonu musím říct, že jsem ještě v kariéře neviděl méně spravedlivý výsledek," uvedl brazilský záložník Ramires. "Jediné, za co se můžeme omlouvat, jsou neproměněné penalty. Jinak jsem v naší hře viděl pozitiva, dělali jsme velice málo chyb," řekl jeho spoluhráč z obrany Thiago Silva.

Souhlasil i trenér soupeře Gerardo Martino. "Brazílie měla vyhrát už v devadesáti minutách, ale někdy podobné výsledky přijdou. My jsme hráli třeba úplně jinak, než jsme původně zamýšleli," uvedl osmačtyřicetiletý kouč.

Martino dovedl Paraguay do semifinále soutěže poprvé od roku 1989, přestože mužstvo letos na jihoamerickém šampionátu ještě ani jednou nevyhrálo v základní hrací době. V základní skupině se jeho tým rozešel smírně 0:0 s Ekvádorem, 2:2 s Brazílií a 3:3 s Venezuelou. Tři body stačily k postupu z třetího místa skupiny B.

Jen jedna výhra pro "kanárky"

Brazilci si však připsali jen jednu výhru, když přehráli Ekvádor 4:2. "Je důležité zůstat v klidu a nezačít celé vystoupení chápat jen v negativním světle. Od začátku turnaje jsme se zlepšili, a jestli v tom budeme pokračovat, v budoucnu můžeme dokázat velké věci," uvedl trenér Mano Menezes, pro něhož byl turnaj první vážnou zkouškou na lavičce "kanárků".

Vyřazení brazilští favorité tak nedovrší "zlatý hattrick" vítězství na jihoamerickém šampionátu, ale přesto neztrácejí sebevědomí. "Teď nám zbývá jen zvednout hlavy a vyhrát pro naši zemi mistrovství světa," vyhlíží útočník Robinho příští šampionát, který za tři roky uspořádá právě Brazílie.

Reklama

Související témata: