Hlavní obsah

Souček řádí. Po reprezentaci táhne góly i West Ham

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bilance, za niž by se nestyděl ani leckterý hrotový útočník. Středopolař anglického West Hamu Tomáš Souček navázal na úspěšný reprezentační sraz a trefil se ve čtvrtém střetnutí po sobě. V nastavení ligového duelu proti Burnley zařídil vítězným gólem triumf v poměru 2:1. „Jsem neskutečně šťastný,“ zářil vytáhlý záložník.

Foto: Phil Noble, Reuters

Tomáš Souček daruje svůj dresu fanouškovi po své vítězné brance v zápase West Hamu na Burnley

Článek

Dlouho to přitom vypadalo, že nováček Premier League z Burnley bude nějaké ty body brát, ne-li jejich plný počet. Ještě pět minut před koncem základní hrací doby totiž vedl o jednu branku poté, co se krátce po pauze z penalty prosadil Jay Rodriguez.

„Už o poločase jsme nebyli spokojeni s tím, že se prezentujeme pomalou hrou. A pak jsme ještě inkasovali a vše si tím ztížili,“ hořekoval Souček. V závěru zápasu ale Kladiváři zaveleli k velkolepému obratu. Díky vlastenci, který si dal obránce Burnley Dara O’Shea, a zakončení Součka nakonec slavili vytouženou výhru.

Kapitán české fotbalové reprezentace naznačil, že West Hamu pomohla hlavně mentální síla „V době, kdy ještě vedlo, kopalo Burnley roh. Klukům jsem řekl, že se musíme zlepšit a nepřestávat věřit. To se nám povedlo, jen díky dobrému přístupu a víře v sebe sama jsme dokázali vybojovat všechny body,“ těšilo Součka.

28letý fotbalista, jehož zdobí na středopolaře naprosto špičkový výběr místa ve vápně, se dokázal zapsat mezi střelce ve čtvrtém utkání v řadě. Už před reprezentační pauzou pomohl k vítězství 3:2 nad Nottinghamem, za národní tým si připsal přesný zásah proti Polsku (1:1) i Moldavsku (3:0), čímž notným dílem přispěl k přímému postupu na nadcházející evropský šampionát v Německu. Teď jeho čich na góly odneslo i Burnley.

„Moc mě to těší. Trefil jsem se proti Nottinghamu a dal jsem i dva důležité góly za Česko. Pak jsem se vrátil z reprezentace a vstřelil další vítězný gól. Prostě paráda,“ rekapituloval Souček své poslední, nadmíru povedené týdny.

„Tomášovi se daří skvěle. V této sezoně se trefil už šestkrát, což je skvělá bilance,“ chválil bývalého hráče Slavie či Liberce trenér David Moyes. „Rádi sázíme na hráče ve formě, mezi které se momentálně určitě řadí,“ dodal skotský kouč.

Triumf na hřišti posledního Burnley katapultoval West Ham na deváté místo Premier League, tedy do její horní poloviny. „Tuhle výhru jsme potřebovali. Posunula nás v tabulce výše, ale i tak je před námi dost zápasů. Musíme tvrdě pracovat,“ uzavřel Souček.

Reklama