Hlavní obsah

Další zajímavý test pro fotbalistky: Maroko. Češkám chybí zraněná kapitánka, ale vrací se jiná opora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru kočovaly po daleké Austrálii, teď vyhlížejí první domácí zápas roku 2023. České fotbalistky ve čtvrtek večer v Chomutově čeká přátelák s Maročankami (20.30, ČT sport Plus), což jsou účastnice letošního mistrovství světa. Dobrá zpráva: po dlouhé pauze se vrací uzdravená brankářka Barbora Votíková z pařížského PSG. V úterý Češky budou hrát v Rakousku.

Foto: Pavel Jiřík, FAČR

České fotbalistky se chystají na přáteláky s Marokem a v Rakousku.

Článek

Jasné porážky s hostitelkami i Španělskem a vyhraná přestřelka s Jamajkou. Uprostřed evropské zimy se Češky ohřály v Austrálii a na testovacím turnaji Cup of Nations nabraly další zkušenosti. Teď jsou tu další dva zápasy, které slouží jako příprava před zářijovou premiérou Ligy národů. Ta bude předcházet kvalifikaci na EURO 2025.

Reprezentační kouč Karel Rada už může počítat s gólmankou Barborou Votíkovou, jež za národní tým naposledy nastoupila před rokem ve světové kvalifikaci s Islandem (0:1). Pár týdnů nato jí v zápase Ligy mistryň praskl přední zkřížený vaz v pravém koleni a jedenáct měsíců nechytala ostrý duel.

„První měsíc a půl jsem byla u našich, starali se o mě. Další dva měsíce rehabilitace v Paříži byly náročné, protože jste trochu izolovaní od týmu a než jsem si zvykla, bylo to složité. Zocelilo mě to," popsala Votíková. „Teď se cítím skvěle a těším se na Maročanky. Spoluhráčky ve Francii je chválily, prý vůbec nejsou špatné."

A teď horší zprávy: zápasy s Marokem a Rakouskem se nebudou týkat zraněné kapitánky Petry Bertholdové či útočnice Andrey Staškové z Atlétika Madrid. S kolenem marodí i Kateřina Svitková, univerzálka z Chelsea byla v únoru na operaci.

„Takže jsem teď v týmu nejstarší," poznamenala 29letá Klára Cahynová, záložnice Sevilly. „Na druhou stranu je to příležitost pro mladé holky, můžou se ukázat a posbírat nějaké zkušenosti. Snad se nám povede co nejlíp se připravit na podzimní ostré zápasy."

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.