Hlavní obsah

De Gea a Maguire minelami pohřbili United. Naprosto příšerné, běduje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facka? Slabé slovo. Pouť Manchesteru United Evropskou ligou končí, na hřišti Sevilly, která je ve španělské nejvyšší soutěži až třináctá, Rudí Ďáblové naprosto vyhořeli. Čtvrtfinálovou porážku 0:3 zařídily především dva inkasované góly po individuálních hrubkách, přičemž ta první přišla již po osmi minutách hry. „Pokud soupeři darujete branky tak, jak jsme to udělali my, nemůžete vyhrát,“ smutnil záložník Christian Eriksen.

Foto: Paul Childs, Reuters

David de Gea nebude na zápas se Sevillou rád vzpomínat

Článek

Pokud bychom ale chtěli označit viníka porážky, dánský středopolař by jím nebyl. Přesuňme se tedy do osmé minuty utkání, kdy při bezgólovém stavu utkání stále platilo celkové skóre 2:2 z remízy před týdnem na Old Trafford.

Brankář David De Gea se rozhodl rozehrát nakrátko na kapitána Harryho Maguira, který se ale nacházel v těsném obležení tří protihráčů. Jeho pokus o přihrávku do strany skončil naprostým fiaskem, balon se od presujícího Erika Lamely odrazil k Júsufu Najsrímu, který sám před gólmanem nezaváhal a otevřel skóre duelu.

„Bylo to pomalé, čitelné a Sevilla trestala. Za tohle si Manchester mohl sám." hodnotil bývalý anglický brankář Rob Green.

Španělský celek vsítil druhou branku krátce po pauze zásluhou Loica Badého a na Rudé ďábly by asi v tu chíli vsadil jen málokdo. United se ale i tak podařilo soupeři pomoci ještě o malinko více. Deset minut před koncem místo toho, aby oponenta přidusili na jeho vlastní polovině hřiště a pokusili se o zázrak, totiž Seville ještě jednu branku darovali.

A tentokráte to měl na svědomí čistě De Gea. Ten se daleko za šestnáctkou pokoušel zkrotit dlouhý míč, naprosté selhání při zpracování ale znamenalo další darovaný gól pro Najsrího.

Foto: Paul Childs, Reuters

Manchester United na hřišti Sevilly vyhořel

„Nemám slov. Co to mělo být? O co se De Gea snažil? Tohle bylo naprosto příšerné," ostře kritizoval španělského gólmana velšský internacionál Robbie Savage.

„De Gea je sice výborný na čáře, ale nohama tak dobře neumí. Erik ten Hag přitom od brankářů konstruktivní rozehrávku vyžaduje. Dnešek tedy napovídá, že De Gea se do jeho filozofie vůbec nehodí," pokračoval bývalý záložník United Owen Hargreaves.

Foto: Paul Childs, Reuters

David de Gea neměl za sebou povedený večer

Po únorovém triumfu v Carabao Cupu se hojně mluvilo o tom, že Rudí ďáblové jsou zpět. Výbuch v Seville, která je, ačkoliv v posledním měsíci ani jednou neprohrála, jen stínem úspěšného celku minulých let, ale vrátil United zpátky na zem. A přistání bylo pořádně tvrdé.

„Musíme být lepší. Prohrávali jsme souboje, soupeř ukázal více chuti vyhrát. Zahodili jsme skvělou příležitost pozvednout nad hlavu další trofej," zuřil trenér Erik ten Hag. „Když hrajete na této úrovni a za Manchester United, na podobné zápasy musíte být stoprocentně připraveni. Dnes tomu tak nebylo," uzavřel nizozemský kouč.

Reklama