Hlavní obsah

Derby až na krev! Liberec získal Tetoura z Baníku, zbrojí i Jablonec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mottem 62. zápasu mezi Libercem a Jabloncem má být „Derby až na krev“ a dva dny před zápasem oba nesmiřitelní rivalové s koncem přestupního období i zbrojí. Liberec již získal z Baníku Ostrava zkušeného Daniela Tetoura. Do Jablonce má zase blízko talentovaný Dominik Hollý z Trenčína, o něhož usiloval i Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Daniel Tetour na archivním snímku

Článek

Slovan již však jednu posilu před derby oznámil. Do konce sezony s opcí na další dva roky získal z Baníku Ostrava Daniela Tetoura.

„Když jsem sledoval zápasy Slovanu, líbila se mi předváděná hra, kterou se chce tým prezentovat a která je i mně vlastní. To byl jeden z hlavních důvodů, proč mě lákalo jít právě do Liberce. Určitě hrála roli i osoba trenéra Kozla, pod kterým jsem vyrůstal na Dukle. Vím, jaký chce hrát fotbal, a je mi to blízké,“ řekl pro klubový web Tetour, který se s Kozlem potkal i v Baníku.

Kouč Luboš Kozel tak získává náhradu za Lukáše Červa, na něhož v zimní pauze uplatnila právo zpětného odkupu Slavia a následně přestoupil do Plzně.

„Je trochu jiný typ než Lukáš Červ, ale už jsme byli v situaci, kdy těch možností tolik nebylo, protože některé věci nevyšly. Byl jsem pro, aby přišel, znám ho. U něj je samozřejmě otazníkem jeho zdravotní stav, protože čtvrtého prosince podstoupil operaci a vrací se zpátky. Ale věříme, že v horizontu tří týdnů se dá do kupy natolik, že bude k dispozici. A pakliže se dostane do formy, v jaké ho znám, bude pro nás jako hotový hráč určitě použitelný,“ pověděl kouč Slovanu Luboš Kozel.

Na konci přestupového období je aktivní i Jablonec, který usiluje o talentovaného záložníka Dominika Hollého z Trenčína. „Můžu potvrdit, že nějaká jednání probíhají, ale ještě není nic uzavřeného, do půlnoci ještě pár hodin zbývá,“ připustil jablonecký kouč Radoslav Látal.

O 20letého záložníka měl zájem i Liberec, a zelenobílí tak jsou blízko k dílčímu triumfu ještě před úvodním výkopem. „Usilovali jsme o něj, ale asi to nedopadne, což se může stát,“ doplnil Kozel.

Oba kluby chtějí v rámci 62. Podještědského derby podpořit transfuzní oddělení liberecké nemocnice, kde před vzájemným utkáním uspořádaly i vzájemnou tiskovou konferenci. Dárci krve mají na sobotní utkání vstup zdarma.

Reklama