Hlavní obsah

Divočina v Jablonci. Metr není vůbec stejný, čílil se teplický kouč Frťala. Hádal se s Martincem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas v mrazu s pouhými osmi stovkami fanoušků, ale o to větší emoce duel mezi Jabloncem a Teplicemi provázely. Domácí v divokém utkání se spornými momenty nakonec zdolali Skláře gólem Chramosty pět minut před koncem 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

 Heiderson Hurtado z Jablonce při utkání s Teplicemi.

Článek

Jedenáct žlutých karet, dvě proměněné penalty, po jedné na každé straně, a sporné momenty, kdy hosté v první půli nevrátili domácím zakopnutý míč, pořádně rozjitřily utkání dvou severočeských týmů.

„Hraje se těžce, když se situace neposuzují stejně. Nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat, ale hráče jsem potřeboval o poločasu i uklidnit, aby se mentálně nastavili, byli klidnější a nenechali se vyprovokovat,“ rozčiloval se hostující kouč Zdenko Frťala, kterému vadil především metr při udělování žlutých karet. Těch nakonec hráčům sudí Batík rozdal jedenáct, šest hostům, pět domácím. Rekord samostatné české ligy v utkání je tucet. Krom toho napomínáni byli i oba trenéři.

„Zápas byl pro oba týmy důležitý, ale myslím, že pro domácí důležitější. A paradoxně my dostali dvě za zakopnutí a jednu snad za zdržování… Ten metr není vůbec stejný. A ono se vám pak těžce hraje, když chodíte do soubojů pod karetním ohrožením. Ale to není omluva, že jsme dneska prohráli,“ pověděl Frťala, který při odchodu do kabin prohru těžce kousal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Martinec z Jablonce a Daniel Trubač z Teplic.

„Neřekl bych, že nebyl stejný metr. Rozhodčí si nastavil takovou laťku a pak to vyhodnocoval podle sebe. Jestli dal, nebo nedal žlutý karty, je na něm, tohle ať si posoudí jiní,“ reagoval jablonecký trenér Tomáš Čížek, který poprvé v kariéře vedl tým z lavičky jako hlavní kouč, neboť domácí trenér Radoslav Látal se vykartoval čtvrtou žlutou v minulém duelu .

„Sahali jsme minimálně po bodu. Bohužel jsme nezachytili náběh Chramosty a ten svou šanci proměnil. Proto si nebereme ani bod,“ litoval rozhodující branky Frťala, který se v průběhu zápasu porafal s jabloneckým univerzálem Martincem, jehož dříve trénoval v Hradci Králové.

„Kubu jsem víceméně poznal v Hradci a vím, co je to za kluka. Při vší úctě k němu, vzhledem k tomu, co má odehraného, tak se choval trochu nepřiměřeně, vzhledem k tomu, jaký jsme spolu měli vztah. Ale po zápase jsme si podali ruce. Byly v tom taky emoce, Kuba chtěl vyhrát, bojoval za Jablonec, plně to respektuju. Ale lepší je někdy zvažovat, co vyslovíte, aby vás to pak nemrzelo,“ uzavřel Frťala.

Reklama