Hlavní obsah

Doležalovi zhořkl vstup do Klubu legend. Střípky proti nám se kupí, lamentoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U Nisy odehrál útočník Martin Doležal tří stý zápas v nejvyšší soutěži a vstoupil tak do Klubu legend, jenže s Karvinou prohrál těsně 0:1 z pokutového kopu v posledních minutách. A s parťáky zůstal přikován na posledním místě tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 24. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec - MFK Karviná, 9. března, Liberec. Hráči Liberce se radují z prvního gólu.

Článek

Jen šedesát devět borců před ním dokázalo odehrát více než tři sta utkání v samostatné české lize. Martin Doležal je sedmdesátým. „Samozřejmě jsem rád, že jsem nasbíral tolik startů a dostal se do Klubu legend. Ale mrzí mě, že jsme prohráli. Mám z toho takový smíšený pocit,“ přiznal 33letý útočník.

Na jaké číslo startů si ještě troufá? „Záleží, jak mi bude držet zdraví, jaká bude forma a na dalších věcech. Nevím, ani tipovat nechci. Ale ještě nějakou dobu bych hrát chtěl,“ usmál se šestinásobný český reprezentant, jenž rovněž atakuje Klub ligových kanonýrů. Do prestižního klubu kanonýrů s více než sty góly v nejvyšší soutěži mu ještě zbývá sedm tref.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 24. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec - MFK Karviná

Pod Ještědem se do něj nepřiblížil, z Liberce odjela Karviná s nulou. „Samozřejmě mě to strašně moc mrzí. Na začátku nás sice Liberec zatlačil a měl tam fázi, kdy nás zamknul na naší polovině, ale naši obránci to zvládli. Druhý poločas už byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Chybí nám trochu štěstí. Bohužel pak přijde jedna smolná situace, ke které nemělo ani vůbec dojít,“ postěžoval si na situaci předcházející rozhodujícímu okamžiku, kdy v 83. minutě Bergqvist zahrál ve vápně rukou.

„K té situaci nemělo vůbec dojít, protože to neměl být vůbec roh a měl být odkop od brány. Je tady milion kamer, rozhodčí v prvním poločase všechno kontrolují, a když už to kontrolují, měli by kontrolovat tak, jak se má. Ale bohužel se stalo a dostali jsme z toho gól. Ale nechci se na to vymlouvat,“ řekl Doležal. Karviná čelila penaltě za hraní rukou třetí zápas za sebou.

„Ruce jsou prostě problém. Podle mě ani sami rozhodčí nevědí, kdy písknout ruku, protože se spoléhají na VAR. Takže nevím. Penalta byla, písknul ji. Byl jsem od toho kousek, ale neviděl jsem, kam ho to trefil. On byl rozhodnutý, že jde o jasnou penaltu. Zamrzí to, takový zápas jsme si prohrát nezasloužili,“ štvala Doležala další ztráta.

Karviná v průběhu jara uhrála jeden jediný bod a spadla na poslední místo tabulky, kde zůstane i po 24. kole. „Jako tým držíme pospolu, ale potřebovali bychom, aby se k nám přiklonilo i štěstíčko. Třeba v prvním poločase Patrik Čavoš centroval, sjelo mu to, ale míč líznul břevno. Kdybychom měli štěstí, tak se to odrazí do brány nebo do tyčky. Bohužel míč šel ven. Ty střípky se bohužel tak nějak kupí, ale bohužel nikoli pro nás, ale proti nám,“ hořekoval zkušený kanonýr.

„Teď nás čeká asi nejdůležitější zápas sezony, takže se na něj musíme připravit, vzchopit se a udělat vše proto, abychom doma porazili Budějovice,“ zavelel.

Reklama