Hlavní obsah

Hapal ven! Znělo stadionem. Fanoušky chápu, řekl trenér Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to skoro už jako prokletí. Ostravský Baník nehraje na svém stadionu zle, body ale soupeřům jako zdvořilý hostitel rozdává. Ve 24. kole si všechny tři odvezla po dvou gólech Lukáše Juliše Olomouc. Za Ostravu z penalty jen snižoval Ewerton. A fandové Baníku po sedmém ligovém domácím nezdaru v řadě křičeli: Hapal ven!

Foto: Petr Kotala

Trenér Baníku Pavel Hapal má po další domácí porážce starosti

Článek

„Chápu je, chtějí od nás vítězství. Ale nám se doma nedaří to protrhnout. Jejich názor respektuji, ale nejsem člověk, který by se vzdával. Příjemné to není, ale zbraně sám skládat nebudu,“ řekl trenér Baníku Pavel Hapal.

Baníku se při výhře ve Zlíně (1:0) vykartovali útočníci Tanko a Adediran, Hapal tak proti Olomouci zvolil hru na jediného hrotového hráče, kterým byl Filip Kubala. A útočník Baníku se brzy dostal do slušné šance. Stejně jako Ewerton o chvíli dříve ale neuspěl.

To Sigma se radovala z první šance. Centr Vodháněla lehce vychýlil Juliš a Letáček byl bezmocný. „Máme šance, ale nedokážeme to utkání otevřít. A když inkasujeme, tak máme problém hrát do otevřené obrany. Ty první góly jsou důležité. My dostaneme z jedné šance gól, sami tři nedáme. Pak se těžko vítězí,“ vykládal Filip Kubala.

Sigma do poločasu navíc po faulu Kpoza z penalty náskok Julišem navýšila a dostala domácí fotbalisty pod ještě větší tlak. „Byli jsme lepší, především v prvním poločase určitě. Ale strašně se nadřeme na gól. Nemůžeme to doma protrhnout. Hráčům ale nemám až na tu koncovku co vytknout,“ soukal ze sebe Hapal.

Kontaktní branka přišla v 82. minutě, kdy Ewerton dorazil vlastní pokutový kop, který mu zneškodnil navrátilec do olomoucké branky Matúš Macík. Na dorážku už ale neměl nárok. „Ten gól už přišel pozdě,“ povzdychl si Hapal.

Ve zbylých minutách ani v šesti nastavených si už domácí fotbalisté žádnou gólovku nenachystali. První výhru v pozici hlavního trenéra tak mohl s hráči Sigmy oslavit Jiří Saňák. „Baník hrál velice dobře, moc si těch bodů ceníme. Obzvláště ze začátku jsme tahali jednoznačně za kratší konec. Pomohly nám ty góly, měli jsme i štěstí,“ uvedl Saňák, jenž před utkáním přirovnal souboj s Baníkem k zápasu MMA v O2Aréně.

„Ať už hrajeme proti Baníku doma, nebo venku, je vždycky skvělá atmosféra. Jsou to zápasy, pro které fotbal děláte,“ usmíval se po výhře Saňák, který před minulým utkáním s Bohemians (2:2) nahradil odvolaného Václava Jílka. A ve dvou zápasech neprohrál. „Tři body jsou vydřené, bylo to týmově odbouchané,“ řekl Saňák.

Jednoho hráče ale vyzdvihl. Lukáš Juliš se trefil poprvé na jaře a výhru zařídil dvěma góly. „Celá Ostrava asi slyšela, jak jemu i nám spadl kámen ze srdce. Jeho efektivita je úžasná a nám to strašně pomohlo. Bavil jsem se s Davidem Lischkou a ten mi říkal, že tam prostě najednou byl a předskočil ho, že ani nevěděl, jak to udělal. Bylo to perfektní. Tohle od něj čekáme. Odmakal to. Jeho data i v posledních zápasech byla na jeho poměry strašně vysoká. Uchopil to za správný konec. Věřím, že se teď zase bude víc usmívat,“ prohodil Saňák.

Reklama