Hlavní obsah

Drama v Argentině. Reprezentant zkolaboval během zápasu, spoluhráči neudrželi slzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duel Argentinského ligového poháru mezi Estudiantes a Bocou Juniors zasáhla dramatická chvíle. Domácí záložník Javier Altamirano na hřišti zkolaboval, po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice. Údajně šlo o epileptický záchvat, podle posledních zpráv je stav 24letého chilského fotbalisty stabilizovaný.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Javier Altamirano v péči lékařů

Článek

Když Altamirano padl k zemi, hráči okamžitě gesty přivolávali k Altamiranovi lékaře. Někteří jeho parťáci a diváci se neubránili slzám. Po několikaminutovém ošetření byl chilský reprezentant převezen do nemocnice, rozhodčí po dohodě obou klubů zápas v 27. minutě předčasně ukončil. Altamirano se naštěstí probral z bezvědomí, zůstal však v nemocnici, kde ho čekají další vyšetření.

„Náš fotbalista Javier Altamirano měl epileptický záchvat. Nachází se v nemocnici pod dohledem lékařů, kde absolvoval vyšetření CT, které neprokázalo žádnou zjevnou patologickou příčinu a jeho stav je stabilizovaný,“ stojí v oficiálním prohlášení Estudiantes.

„Život je důležitější než sport nebo nějaký zápas a v takových případech musíme jít správným příkladem. Fotbalisté v šatně plakali. Javier je kluk, kterého mají všichni rádi. Byli jsme zoufalí, ale musíme ho podporovat. Když někdo z nás není v pořádku, stojíme u něj. Děkujeme lékařům z Bocy a celému týmu za podporu,“ uvedl klub na sociální síti X.

Reklama

Související témata: