Hlavní obsah

Druholigista slaví šokující postup do semifinále FA Cupu. Chceme to celé vyhrát, zní z kabiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v šesté minutě nastavení prvoligový Wolverhampton vedl 2:1. Vypadalo to, že si ve čtvrtfinále anglického FA Cupu proti Coventry jde pro předpokládaný postup. Pak ale fotbalisté celku z druhé nejvyšší soutěže dvěma rychlými údery zasadili favoritovi dva direkty, ze kterých nebyl čas se vzpamatovat. Mezi nejlepší čtyři týmy se tak probojovali oni. „Chceme celý turnaj vyhrát, dáme do toho všechno,“ burcoval dvougólový střelec vítězů Ellis Simms.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Fotbalisté Coventry oslavují postupovou branku proti Wolverhamptonu

Článek

Nejstarší klubová soutěž na světě zase jednou překvapila. Opět se ukázalo kouzlo FA Cupu. Turnaje, kde ani prvoligový tým nemá nic jisté proti týmu z nižší soutěže, ač ještě v 96. minutě vede o gól.

Vždyť Coventry svým comebackem ztrapnilo i komentátora. „Vítězný gól, který posílá Coventry do kolen,“ hlásil v přímém přenosu dvě minuty před koncem řádné hrací doby, když Wolves poslal do vedení střídající Hugo Bueno.

„Bože můj. Věřili byste tomu?“ ptal se o chvíli později, když outsider dokonal obrat. Nejprve v šesté minutě nastaveného času srovnal Simms, jeho parťák Haji Wright o čtyři minuty později povedeným obstřelem poslal Coventry dále. Tedy na slavný stadion Wembley, který hostí semifinále i pozdější finále.

„Je to úžasné, moc si to užijeme,“ radoval se autor rozhodující branky. „Jsem na nás neskutečně pyšný. V příštím kole nás čeká jeden z top týmů Premier League, ale na hřišti necháme všechno,“ doplnil ho parťák z přední linie Simms, jenž obstaral předchozí dvě trefy druholigisty.

Oba pánové zařídili společnými silami obstarali první účast Coventry mezi nejlepší čtyřkou FA Cupu po sedmatřiceti letech. Když se tehdy ještě prvoligovému klubu podařil stejný kousek v roce 1987, nakonec celý pohár vyhrál.

To teď nebude snadný úkol. V další fázi turnaje může Coventry potkat buď Manchester City, nebo postupujícího z nedělních čtvrtfinále (Manchester United - Liverpool a Chelsea - Leicester). S největší pravděpodobností tak bude opět outsiderem.

Třeba ale FA Cup znovu zakouzlí.

Reklama

Související témata: