Hlavní obsah

Šmicer: Angličani nepochopí, že sparťané na Anfieldu skákali před fanoušky!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před osmifinálovými střety Sparty s Liverpoolem, se kterým v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů, Vladimír Šmicer prohlásil, že pokud mají Letenští šanci Reds potrápit, tak vzhledem k jeho marodce právě teď. Jenže Liverpool rozcupoval Spartu celkovým skóre 11:2 a média na Ostrovech píší, že proti němu stál zřejmě nejslabší soupeř ve vyřazovacích bojích na evropské scéně v historii…

Šmíca z voleje: Angličani nepochopí, že sparťané na Anfieldu skákali před fanoušky!Video: Sport.cz

 
Článek

„Když Sparta dostala ve třinácté minutě čtvrtý gól, říkal jsem si, že to může být pořádný průser. Nepoučila se z prvního utkání, Liverpoolu to darovala jako na talíři. Netipoval bych ani z legrace, že dostane za dva zápasy jedenáct gólů,“ říká Šmicer v novém díle svého podcastu Šmíca z voleje na serveru Sport.cz.

V Anglii prý nechápou, že po utkání, které sparťané prohráli o pět gólů, dováděli před sektorem svých fanoušků. „Liverpool je v top formě, vede Premier League. Tohle beru. I to, že jdete poděkovat fanouškům po zápase. Můžete ale zatleskat a jít do kabiny. Angličani nepochopí, že sparťani před fanoušky skákali. Rozumím, proč to udělali. Ale pořád musíte brát v potaz, že jste dostali tolik gólů,“ podotýká Šmicer.

V osmifinále Evropské ligy skončila i Slavia. Také domácí odvetu s AC Milán významně ovlivnilo brzké vyloučení. V Edenu viděl červenou kartu kapitán Tomáš Holeš. Červenobílý národ ji považuje za nezaslouženou. Některé hlasy dokonce mluví o nadržování silným klubům ze strany UEFA.

„Jsem hrozně frustrovaný. Je ve mně bezmoc, že jsme si to nemohli rozdat s AC Milán jedenáct na jedenáct. V Itálii ani v Praze. Cítil jsem, že kluci jsou na soupeře dobře nachystaní. Oba zápasy zkazila červená karta, obě šly proti fotbalu,“ zlobí se Šmicer.

Vicemistr Evropy z roku 1996 se vyjádřil také k premiérové nominaci reprezentačního trenéra Ivana Haška. V 23členném výběru je 13 hráčů z české ligy, chybí v ní však trojice hříšníků z olomouckého baru Belmondo, kde „pařili“ před listopadovou kvalifikací s Moldavskem. Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec sice v původní nominaci figurovali, Hašek si to ale na poslední chvíli rozmyslel.

„Rozmyslel se možná dobře. Kdyby se vrátili hned, hodně by se o tom mluvilo. Takhle bude klid, všichni se můžou soustředit jen na fotbal,“ myslí si Šmicer, který počítá, že minimálně Coufal bude na Euru u toho.

„Do týmu neoddiskutovatelně patří. Brabce nemám na očích, neumím posoudit jeho momentální formu. Kuchta se v posledních zápasech neprosadil, ale kandidátem na nominaci pořád je,“ dodává Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.