Hlavní obsah

Dusno a hádky o videopenaltu v Teplicích. Frťala napoprvé musel vydýchat remízu, vadila mu jedna věc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rukama v kapsách korzoval za postranní čarou. Tleskal, hlasitě hecoval a nakonec nechápal. Trenér Zdenko Frťala byl při své teplické premiéře kousek od vítězství, jenže z partie s Brnem mají Skláři jen bod za remízu 1:1. Mohla za to penalta z 96. minuty, kterou za ohlušujícího pískotu tribun v pohodě proměnil nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček. Teplice zůstávají na barážové pozici.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Zdenko Frťala začal misi v Teplicích hořkou remízou 1:1 s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Byl to choulostivý moment. Brněnský žolík Ondřej Pachlopník se v soupeřově vápně pokoušel přejít přes teplického obránce Štěpána Chaloupka, jenže po kontaktu s ním upadl. Penalta! Rozhodčí Ladislav Szikszay nejdřív váhal, pokutový kop nařídil až po konzultaci s VAR u monitoru. A navzdory vášnivým teplickým protestům.

„Tohle snad ani nemá smysl komentovat," poznamenal Frťala. To už seděl na tiskovce a byl klidný. Na rozdíl od dusného závěru, kdy na novinářské tribuně zuřil i teplický sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. „Proč se kolem toho motat, když sudí mohl ještě předtím písknout faul na našeho Urbance? Kluci jsou zdrcení," smutně vykládal Frťala, jenž zkraje týdne vystřídal odvolaného Jiřího Jarošíka.

„Jasná penalta," oponoval Řezníček. „Viděl jsem, jak protihráč Pachlimu lehl na lýtka a úplně ho povalil. Bojoval jsem za to, aby se rozhodčí šel podívat na video." Stalo se –⁠ a díky proměněné penaltě je brněnský kapitán v této sezoně už na šestnácti gólech.

„Líbilo se mi, že naši hráči nebyli za stavu 0:1 apatičtí a že je rozhodnutí sudího nenechalo v klidu," ocenil brněnský trenér Richard Dostálek. „Po průběhu zápasu jsme s bodem spokojení."

Zato Teplice mají ke spokojenosti daleko. Jako poslední ligový tým dál čekají na první jarní výhru a na bezpečné pozice ztrácejí čtyři body. Mimochodem, v pondělí večer mají představit nové klubové logo.

Přímák s útočníkem Jakubem ŘezníčkemVideo: Sport.cz

„Kluci hrají o svůj chleba a jméno klubu, ale nevidím jediného hráče, který by si tady nezasloužil být. Víme, že to nebylo z naší strany ideální, ovšem nikdo si nemohl myslet, že budeme hned hrát jako z partesu," líčil Frťala, jenž promíchal sestavu na šesti místech.

„První půle byla od nás hodně nervózní, zato Brno hrálo dobře a vypracovalo si dvě tři gólové příležitosti. Byli jsme všude pozdě, nedokázali jsme podržet míč. Zato po našem gólu ze začátku druhého poločasu soupeř znejistěl. Chtěli jsme hrát ve středním bloku a na strany jsme dali lehkonohá křídla, kluci dělali pro výsledek maximum," chválil Frťala.

„Závěr pro nás byl hořký, dva tři dny s tím hráči budou žít," pravil Frťala. „Na druhou stranu tímhle momentem nic nekončí. Bude to těžké, ale naším prvořadým úkolem bude, abychom na to zapomněli. Bude to jen o nás, jak se nastavíme na nejbližší zápas. Život nekončí."

Reklama