Hlavní obsah

Dvojité jesle! Černý oslavil premiérovou bundesligovou trefu, konečnou remízu bere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu minulého týdne prvním gólem v dresu Wolfsburgu vyřadil z poháru favorizované Lipsko, o víkendu si otevřel střelecký účet i v Bundeslize. Český reprezentant Václav Černý tak pomohl k remíze 2:2 proti Brémám, čímž přispěl k ukončení třízápasové série ligových porážek Vlků. „Vzhledem k průběhu utkání bod bereme,“ prohlásil v kratičkém rozhovoru pro klubový web.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Wolfsburgu Václav Černý.

Článek

Černý se prosadil ve 37. minutě, když Wolfsburg po překrásné bombě Marvina Ducksche z volného kopu prohrával o gól. Uvnitř vápna si našel zpětnou přihrávku kolegy Joakima Maehleho a slabší pravačkou z prvního dotyku vypálil. Balon procedil jeslemi jak mezi nohama bránícího Anthonyho Junga, tak gólmana Michaela Zetterera, který v sestavě Brém nahradil zraněného Jiřího Pavlenku.

Wolfsburg dokázal průběh utkání dokonce i otočit zásluhou Kevina Paredese, po srovnání z kopaček Rafaela Borreho ale duel skončil nerozhodně. „Samozřejmě jsme chtěli zvítězit. Když takhle přijdete o vedení, vždycky to bolí. Teď se z toho musíme poučit a soustředit se na další zápas,“ vyprávěl Černý, jenž byl vystřídán v 57. minutě. Přítomen nebyl tedy ani u Paredesovy trefy, ani u soupeřova vyrovnání.

Trenér Wolfsburgu Niko Kovač pochopitelně také nekvitoval, že jeho svěřenci těsný náskok neudrželi. Vzhledem k obrazu hry k tomu ale měl pochopení. „Bod si zasloužily oba týmy, žádný nebyl vyloženě lepší,“ přiznal sportovně. „V určitých chvílích jsme se dopustili poměrně laciných chyb. Ale je důležité, že jsme neprohráli,“ dodal 52letý kouč.

Kovače ale mrzelo, že už nějaký ten pátek na lavičce Vlků nezažil poklidný duel. „Opravdu málokdy se nám stává, že bychom se například dokázali dostat do dvoubrankového vedení. Utkání jsou pak těsná, roli hrají tlak i nervozita. Není to vůbec jednoduché, každý bod i vítězství si musíme pokaždé vydřít,“ ví chorvatský trenér, který v minulosti mimo jiné vedl i věhlasný Bayern Mnichov.

Momentálně se ale plně věnuje své práci ve Wolfsburgu. Ten po deseti ligových kolech okupuje devátou příčku tabulky se třinácti body, což se dá označit za typicky průměrný vstup do sezony. V pátek čeká Černého a spol. další utkání německé nejvyšší soutěže, konkrétně proti Mönchengladbachu, jehož barvy obléká další český reprezentant Tomáš Čvančara.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.