Hlavní obsah

Dynamo se motá v kruhu. Oba góly Boleslavi se daly řešit, štvalo Nikla po další porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kdyby uvízly v časové smyčce. Fotbalové České Budějovice podruhé za sebou prohrály 1:2. Dynamo na týden starou porážku v Olomouci navázalo stejným výsledkem v sobotní domácí partii s Mladou Boleslaví a zůstává čtvrté od konce. „Když jsme dlouho prohrávali, brali bychom i remízu. Místo toho znovu nemáme ani bod,“ litoval trenér Marek Nikl.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Budějovický trenér Marek Nikl musel s kolegou Tomášem Zápotočným vydýchat už sedmou porážku v sezoně.

Článek

Nemáte déjà vu? V Olomouci i s Boleslaví jste prohráli se stejným skóre.

Jsme obrovsky zklamaní. Stálo nás hodně úsilí, abychom vyrovnali a zkusili ještě vyhrát, ale v poslední desetiminutovce jsme dostali zbytečný gól. Mimochodem, i první branka Boleslavi byla řešitelná. Inkasovali jsme už v osmé minutě, což zápas hodně ovlivnilo.

V čem byl problém?

Ještě jsem to neviděl detailně, ale mám pocit, že jsme zaspali na více postech. Nevím, zda když šel Jány (gólman Martin Janáček) ven z branky, jestli si nezařval. Brouky (obránce David Broukal) pak šel do skluzu, trefil Jányho a byl z toho gól.

Neříkali jste si, že by to ještě mohl přezkoumat VAR? Do gólové situace se přimotal ještě boleslavský útočník Matěj Pulkrab.

Na VAR jsem nemyslel. Přišlo mi, že jsme se faulovali sami. Chtěli jsme zvednout hlavu, snažili jsme se to otočit a zvítězit. Jenže Boleslav dobře bránila, hráli jsme do plných. Čtvrt hodiny před koncem se nám povedlo vyrovnat, ovšem pak jsme ze situace, kterou bychom měli uhrát, dostali druhý gól.

Už jste zmiňoval, že byl hloupý.

Padl po autu a navíc poté, co jsme nechali míč projít přes celé vápno. Nebyli jsme schopní zabránit tomu, aby se soupeř dostal do zakončení.

Sáhli jste k několika změnám v sestavě. Proč nehrál kapitán Lukáš Havel a útočník Zdeněk Ondrášek začal mezi náhradníky?

Háva má problém s kolenem z tréninku. Doufáme, že to nebude nic vážného, a brzy se vrátí k týmu. A Kobra na lavičce? Máme víc použitelných útočníků a rozhodli jsme se pro jiné. Zdeněk šel na plac ve druhé půli a vyrovnal, což bylo fajn.

V příštích dvou kolech vás čeká cesta do Zlína a domácí bitva s Karvinou. Co se stane, když nezvládnete ani duely s konkurenty ze spodní šestky?

Takhle neuvažujeme. Chceme oba zápasy zvládnout a dostat se z nejhoršího. Nezbývá nám, než poprvé v sezoně vyhrát venku.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.