Hlavní obsah

Ballack uznal sílu Rakouska, věří si i na Portugalce

PRAHA

Jako správný kapitán se německý záložník Michael Ballack předvedl v pondělním duelu proti Rakousku na ME 2008, v němž právě jeho zásluhou Německo vyhrálo 1:0 a zajistilo si tak účast ve čtvrtfinále. Tam se bronzový tým z posledního mistrovství světa utká se silným Portugalskem. „Bude to těžký zápas, oba týmy jsou ale schopny dojít hodně daleko,“ řekl pro goal.com německý záložník londýnské Chelsea Ballack.

Článek

Zápas, jenž byl vyhlášen jako rizikový, přinesl v parádní atmosféře zajímavou podívanou, o kterou se staraly jedenáctky obou mužstev. Gólové šance byly k vidění na obou stranách, když ovšem domácí Rakušané zahodili ty své, povedenou dělovkou ze standardní situace se ve 49. minutě prezentoval kapitán Německa Michael Ballack, jenž tak jediným gólem rozhodl o konečném výsledku utkání.

„Bylo to velmi těžké klání, náš tým musel hodně bojovat. Podle očekávání to byl opravdu složitý zápas. Podařilo se nám odčinit nepodařené utkání proti Chorvatsku,“ připomněl prohru 1:2 v druhém zápasu základní skupiny kapitán Německa. „Stanovili jsme si vysoké cíle a stále se jich držíme,“ dodal Ballack.

„Bohužel jsme vepředu nebyli schopni uspět tak, jak jsme očekávali,“ viděl důvod neúspěchu na stránkách skysports.com po utkání kouč Rakouska Josef Hickersberger. Ten byl spolu se svým protějškem z lavičky Německa Joachimem Löwem před koncem prvního poločasu vykázán na tribunu. Oba trenéři byli potrestáni za to, že opustili svá vymezená území. Před výstupem do ochozů stadiónu si za velkého aplausu diváků navíc uznaně podali ruku.

Nejlepším mužem na trávníku byl vyhlášen německý obránce Philipp Lahm, jenž namísto zraněného Jansena nastoupil netradičně na postu levého beka. „V prvním poločase jsme hráli hodně na jistotu, v druhé půli jsme se museli uchýlit k určitému riskování. Museli jsme najít tu správnou vyváženost. Hráli jsme disciplinovaně a organizovaně, a vedení 1:0 přišlo v ten pravý moment,“ zhodnotil zápas pro server goal.com Lahm.

Nyní čeká svěřence Joachima Löwa vítěz „české“ skupiny A Portugalsko. „Už jsme proti nim hráli na světovém šampionátu. Z toho pohledu se na zápas těším a věřím, že je porazíme i tentokrát. Znám některé Portugalce z Chelsea, všichni jsou skvělými individualitami, prezentující se útočným fotbalem. Mají v týmu také Ronalda, kterému se v anglické lize náramně povedla uplynulá sezóna,“ doplnil Ballack s domněnkou, že je soupeř možná favoritem. To by mělo podle německého středopolaře jít k duhu právě jeho týmu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.