Hlavní obsah

Fabregas: Dlouho jsme na tohle vítězství čekali

VÍDEŇ

Gejzír španělské radosti mohl vytrysknout po proměněné penaltě Cesca Fabregase, která poslala Španělsko do semifinále mistrovství Evropy a úřadující mistry světa Italy na dovolenou. „Nemohu tomu uvěřit, tohle jedinečné vítězství, na které jsme tak dlouho čekali, nejde ani popsat slovy,“ vyprávěl po zápase šťastný fotbalista Arsenalu.

Článek

Mistr Evropy z roku 1964 je mezi nejlepší čtyřkou na ME po dlouhých 24 letech a ani semifinálový soupeř Rusko by neměl být překážkou na cestě do finále. Rusy už Španělé smetli ve svém úvodním utkání na šampionátu 4:1, ve čtvrtek je ve Vídni ale čeká těžší práce.

„Semifinále bude ale úplně jiný zápas, mnohem komplikovanější,“ uvědomuje si trenér Luis Aragonés, který po čtvrtfinále ve Vídni děkoval a gratuloval svým svěřencům. „V zápase bylo jen několik šancí,“ dodal nejstarší trenér na turnaji.

Hrdinou penaltového rozstřelu byl brankář Iker Casillas, který zneškodnil střely De Rossiho a Di Nataleho. „Čeká nás těžký oříšek, musíme se zlepšit,“ uvědomuje si sílu soupeře gólman Realu Madrid, který po zápase připomněl horké nedělní počasí ve Vídni. „Podmínky byly opravdu složité.“

Zklamaný byl trenér Italů Roberto Donadoni, jehož pozice je po vyřazení ve čtvrtfinále nejistá. „Je to zklamání, moji chlapci ale bojovali. Některé hráče jsme nemohli nasadit a kvalita rozhodla. Od pondělka začíná pro italskou reprezentaci nová doba,“ řekl novinářům Donadoni.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama