Hlavní obsah

Košťál: Odejdu spolu s Brücknerem

PRAHA

Po zápase s Tureckem u reprezentace končí nejen trenér Karel Brückner či útočník Jan Koller, ale podle serveru lidovky.cz hodlá post manažera reprezentace opustit také Vlastimil Košťál. „Možná je třeba udělat komplexní změnu a vytvořit zcela nový realizační tým včetně manažera týmu. Ano, můj poslední krok ve funkci bude návrh jeho obsazení,“ řekl po zápase Košťál.

Článek

Košťál už před EURO avizoval, že v případě nesplnění cíle, kterým byl postup mezi nejlepších osm celků na šampionátu, je připraven vyvodit z neúspěchu osobní zodpovědnost. Teď když je jasné, že Češi tento cíl nesplní řekl: „Porážka sice k mému rozhodnutí přispěla, ale nebyla jediným důvodem. Končí jedna éra a začíná nová. Já jsem k týmu přišel současně s trenérem Brücknerem, a proto mi připadá rozumné, abych s ním také odešel,“ uvedl Košťál na webu LN.

Český celek zažil v zápase s Tureckem neskutečný závěr. Ještě 15 minut před konečným hvizdem vedli svěřenci kouče Brücknera 2:0, ale totální kolaps v poslední čtvrthodině je připravil o jasné vítězství. „Ve fotbale se už pohybuji deset let, u národního týmu jsem šest let, ale takový pocit jsem ještě nezažil. Je to velký neúspěch. Je to pro mě horší než vyřazení v semifinále posledního EURO,“ řekl nevěřícně Košťál.

Neúspěch se dotkne i financí. Podle Košťála přijdeme zhruba o 70 miliónů korun. O nástupci kouče Brücknera se však zatím bavit nechtěl, prozradil pouze, že jeho jméno by mohlo být jasné do konce června. „Nechci to řešit překotně, nebylo by moudré bezprostředně po takovém zklamání dělat rozhodnutí, která by vedla k chybám. Ale oddalovat to také nechci,“ poznamenal Košťál.

Reklama

Související témata: