Hlavní obsah

Kouč Hiddink dostal zvláštní cenu moskevského filmového festivalu

MOSKVA

Trenér ruské fotbalové reprezentace Guus Hiddink v sobotu dostal zvláštní cenu na mezinárodním filmovém festivalu v Moskvě. Nizozemský kouč ji obdržel za "nejlepší režii" poté, co Rusko nečekaně vybojovalo na mistrovství Evropy bronzové medaile.

Článek

Podle organizátorů festivalu, který dnes skončil udělováním cen, úspěch ruského týmu přispěl k nárůstu patriotismu v Rusku a "přilákal do kinosálů diváky na filmy ruské produkce".

Dalším oceněním pro Hiddinka mělo být ruské občanství, úspěšný trenér však nabídku prezidenta Dmitrije Medveděva odmítl. "Hlavní je, že se tady cítím jako doma," řekl jednašedesátiletý Nizozemec.

Potěšila ho zpráva, že v jedněch ruských lázních mu postavili sochu ze sádry. "Ale mám dojem, že mě udělali až moc tlustého," žertoval Hiddink, který během šampionátu rozpoutal v Rusku fotbalovou mánii a na Sibiři po něm rodiče pojmenovali právě narozeného syna.

Podceňovaná ruská fotbalová reprezentace se na Euru dostala až do semifinále, kde ji porazilo Španělsko, které se v neděli utká o titul s Německem. Není však jisté, že Hiddink bude Rusko dál trénovat. Bývalý trenér Austrálie, Eindhovenu, Jižní Koreje, Nizozemska či Realu Madrid v žádném ze svých úspěšných angažmá nebyl déle než dva roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.