Hlavní obsah

Němcům bude možná ve čtvrtfinále ME chybět Podolski

TENERO

Německým fotbalistům hrozí, že se budou muset ve čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem obejít bez svého nejlepšího střelce na turnaji Lukase Podolského. Autor tří ze čtyř branek Němců v základní skupině si v pondělním vítězném zápase s Rakouskem poranil lýtko a jeho start ve čtvrtečním duelu o postup do semifinále je vážně ohrožen.

Článek

"Určitě dnes nebude trénovat a pro čtvrtek to bude natěsno. Lékaři udělají vše, co bude v jejich silách, aby ho dali do pořádku, ale ve druhém poločase proti Rakousku měl opravdu problémy," řekl na úterní tiskové konferenci trenér německého výběru Joachim Löw.

Bez Podolského, který nastupuje na postu ofenzivního záložníka, by byla výrazně oslabena útočná síla týmu. Hrotoví hráči Miroslav Klose a Mario Gomez se totiž zatím na turnaji gólově neprosadili.

Löw ale zdůraznil, že především Gomezovi věří. "Jeho zakončení je zatím zklamáním, ale rozhodně tam jenom nestojí. Tvrdě pracuje a pomáhá týmu," řekl na adresu dvaadvacetiletého útočníka Stuttgartu.

Další starosti přibyly německému trenérovi po odpoledním vyšetření zkušeného záložníka Torstena Fringse. Rentgen totiž odhalil zlomené žebro a jeho účast ve čtvrtfinále je nepravděpodobná. Také hráč Werderu Brémy a pětasedmdesátinásobný reprezentant se zranil v pondělním duelu. "Bude v intenzivní péči našeho lékařského týmu, který udělá vše, aby byl schopen ve čtvrtek hrát," uvedl Löw.

Reklama

Související témata: