Hlavní obsah

Podolski nepochybuje o úspěchu Němců

PRAHA

Na loňském fotbalovém MS byl útočník německé reprezentace Lukas Podolski vyhlášen nejlepším hráčem do jednadvaceti let. Mladík polského původu, který v létě přestoupil z Kolína nad Rýnem do Bayernu Mnichov, si v reprezentaci našel místo vedle uznávaného kanonýra Miroslava Kloseho. A rozhodně mu nedělal nosiče vody. Dokázal se střelecky prosadit a z jeho rychlosti, dravosti a důrazu těžil celý tým.

Článek

„Na mistrovství světa jsme jako mužstvo odvedli velmi dobrou práci, i když z toho nebyl fanoušky vysněný titul. Tým se pod trenérem Löwem nezměnil. Pokračuje dál a kvalitativně roste. V každém utkání chceme vyhrát, i když se to nepodaří vždycky. Ale tohle mužstvo má předpoklady vyhrát příští EURO. Náš čas opět přichází,“ nechal se slyšet Podolski.

„Do Prahy nepřijedeme v nejsilnějším složení, ale i tak jsme schopni tu proti tomuto silnému soupeři vyhrát. Vítěz z Prahy udělá velice důležitý krok k postupu. Česko má velmi kvalitní a vyrovnaný tým s mnoha hráči evropské extratřídy. Čech, Rosický, Ujfaluši, Jankulovski z Milána nebo Koller, to jsou špičkoví fotbalisté,“ zdůraznil německý útočník.

Momentálně ho ale trápí nevyrovnané výkony Bayernu Mnichov. „Sezóna nezačala dobře. Nikdo z nás včetně mne nebyl v optimální formě. Na přelomu února a března se pod trenérem Hitzfeldem naše výkony pomalu zvedaly. Sám jsem cítil větší jistotu, hrálo se mi lépe, mohl jsem začít hovořit o rostoucí formě. Nelze očekávat, že všechno půjde bez jediného klopýtnutí, ale myslím si, že jsme na dobré cestě,“ řekl Podolski diplomaticky.

Věří, že za určitých okolností se může ještě Bayern zamotat do boje o titul. „Ztrátou ve Frankfurtu jsme si to ale hodně zkomplikovali. Budeme dál bojovat. Chceme opět do Ligy mistrů. Do příštího ročníku nejprestižnější evropské soutěže se pokusíme dostat třeba i tak, že ji letos dokážeme vyhrát. A já si říkám, proč ne,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata: