Hlavní obsah

Podolski věří, že se může stát nejlepším střelcem Eura

BASILEJ

Německý fotbalista Lukas Podolski stále věří, že se může stát nejlepším střelcem mistrovství Evropy. Třiadvacetiletý útočník s polskými kořeny ztrácí jediný gól na vedoucího Davida Villu, který zatím zaznamenal ve španělském dresu čtyři branky. Podolski by uvítal, kdyby se oba poměřili v přímém souboji v nedělním finále Eura ve Vídni.

Článek

Podolski je svou střeleckou formou na šampionátu mile překvapen. "Před začátkem turnaje jsem si nedával žádné konkrétní cíle. Neříkal jsem, kolik chci dát gólů a neuzavíral jsem ani žádné sázky. Ale myslím, že teď je první místo ve střelecké tabulce určitě možné. Budu se snažit odevzdat maximum pro tým a uvidíme, co z toho vzejde," řekl Podolski.

O pozici elitního kanonýra bojuje s dvěma hlavními protivníky, Rusem Romanem Pavljučenkem, který má na svém kontě rovněž tři přesné zásahy, a Španělem Villou. "David je velmi sympatický a tichý kluk. Bylo by obzvlášť pěkné se s ním v přímém souboji potkat na hřišti při finále ve Vídni," uvedl německý útočník.

V závěru turnaje může překonat svůj střelecký výkon z předloňského mistrovství světa, kde zaznamenal tři branky. Na předchozím evropském šampionátu v Portugalsku se ještě jako devatenáctiletý mladíček na hřiště příliš nedostával. "Na letošním Euru mi to jde opravdu výborně, cítím se ve špičkové formě," pochvaloval si Podolski.

V Bayernu si moc nezahrál

Přitom v Bayernu Mnichov toho letos příliš nenahrál. Pouze čtyřikrát odehrál v bundesligovém utkání celých devadesát minut a nyní je z bavorského velkoklubu na odchodu. "Poslední dva roky pro mě nebyly jednoduché. Moc často jsem nehrál. Ale na Euro jsem se na našem kempu na Mallorce velmi dobře připravil. Věci se otočily v můj prospěch a vlastně ve prospěch celého týmu," prohlásil Podolski.

Na jeho umění se budou spoluhráči hodně spoléhat i ve středečním semifinále proti Turkům. "Stejně jako ostatní kluky ani mě nezajímá nic jiného než finále. Jestli jsme, nebo nejsme favorité, na tom nezáleží. Když předvedeme podobný výkon jako proti Portugalcům ve čtvrtfinále, máme velkou šanci uspět," dodal.

Reklama

Související témata: