Hlavní obsah

Rumunský fotbalový svaz odmítl bonus od kontroverzního Becaliho

BUKUREŠŤ

Rumunští fotbaloví reprezentanti mohou zapomenout na bonus 5,5 miliónu eur (zhruba 137 miliónů korun), který jim za titul z mistrovství Evropy slíbil majitel Steauy Bukurešť Gigi Becali. Vedení fotbalové federace nabídku kontroverzního milionáře, který se v lize neostýchal finančně motivovat soupeře pozdějšího mistra Kluže, odmítlo.

Článek

"Nepotřebujeme od něj žádné bonusy. Ať ty peníze radši investuje do klubu, aby hrál lépe, nebo ať je dá na výchovu malých fotbalistů," citovala agentura Reuters generálního ředitele federace Ionuta Lupeska.

Becali reprezentantům slíbil půl miliónu eur, když se jim podaří projít ze základní skupiny přes silné týmy Francie, Itálie a Nizozemska. V případě postupu do finále, kam by se Rumunsko dostalo poprvé v historii, by dostali hráči o další dva milióny navíc.

"Chci dát peníze národnímu týmu proto, abych vyšetřovatelům ukázal, že hráče finančně motivuji proto, aby lépe hráli. Rozhodně je neuplácím," řekl Becali, který je v Rumunsku vyšetřován kvůli podezření z korupce. V závěru nejvyšší soutěže byli jeho spolupracovníci přistiženi s částkou 1,7 miliónu eur ve společnosti několika hráčů Kluže. Kontroverzní majitel se proti nařčení z uplácení ostře ohradil s tím, že peníze byly určené na nákup čokolády a sladkostí.

Reklama

Související témata: