Hlavní obsah

Ruský útočník Aršavin bojuje na ME o angažmá v zahraničí

BASILEJ

Ruský fotbalista Andrej Aršavin bude mít v sobotním čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku o motivaci více než jeho spoluhráči. Chce totiž z ruského celku Zenit Petrohrad odejít do některé z předních evropských lig a právě jeho výkon proti Nizozemcům může přilákat nové zájemce o služby dravého útočníka. Informaci přinesl server skysports.com.

Článek

"Andrej nám řekl, že jeho přáním je ze Zenitu odejít," potvrdil trenér petrohradského celku Dick Advocaat. "Nyní ale žádnou konkrétní nabídku nemáme. Očekávám, že po utkání s Nizozemskem se to změní," dodal.

Aršavin je označován za jednu z největších hvězd ruské ligy. V uplynulé sezóně pomohl klubu k výhře v lize i v Poháru UEFA. S ruskou reprezentací pak odjel na evropský šampionát, přestože první dva zápasy kvůli trestu za vyloučení nemohl hrát, ovšem k rozhodujícímu souboji se Švédskem již nastoupil a brankou pomohl Rusku zajistit postup.

Podle informací médií se o služby sedmadvacetiletého střelce zajímají především kluby z Anglie. Svůj zájem projevily Newcastle, Everton, Manchester City a nově také Arsenal. Kromě nich situaci okolo Aršavina sondují i AC Milán, Juventus a nespecifikované týmy z Francie a Německa. Případný zájemce musí zaplatit minimálně deset miliónů liber (asi 305 miliónů korun), což je Aršavinova výkupní klauzule.

Reklama

Související témata: