Hlavní obsah

Španělé nás vůbec k ničemu nepustili, litoval ruský útočník Aršavin

Odveta za krutou prohru v základní skupině se nekonala. Ruští fotbalisté nedokázali ani v semifinále evropského šampionátu najít účinný recept na Španělsko a po porážce 0:3 se sborná musí spokojit s bronzovými medailemi. „Španělé byli opět lepší než my. A v semifinále nás přehráli mnohem výraznějším způsobem,“ kroutil po utkání nechápavě hlavou hvězdný ruský útočník Andrej Aršavin.

Článek

V semifinále Rusko asi nikdo nečekal, ale nebolí přeci jenom tak krutá porážka?

Souhlasím, že zejména po naší první porážce 1:4 se Španěly nikdo nečekal, že e dostaneme až do semifinále. Když už v něm ale jste, chcete ještě dál a pokusíte se i o nemožné. Bolí to moc.

Čím si vysvětlujete, že byli o tolik lepší?

Španělé byli opět lepší, než my. A v semifinále nás přehráli mnohem výraznějším způsobem. Nenašel jsem jediné slabé místo v jejich mužstvu. V obranné fázi byli naprosto dokonalí. Nenašli jsme způsob, jak ji překonat. Při tom na mne nehráli osobní obranu, ale dokonalou zónu. Vždycky ke mně někdo včas dostoupil. Nedokázal jsem účinně reagovat. Jako tým jsme se nedostali pořádně k naší útočné hře. V útočné fázi pak byli strašně silní. Jsou jinde, než my.

Vy jste se nepoučili z prvního vzájemného zápasu?

My jsme se snažili vzít si z prvního zápasu co nejvíc, ale zároveň na něj zapomenout. Myslím tím, aby na nás neležel nějaký balvan nebo strach. Jenže oni byli ještě lepší.

Předností vašeho týmu byla fyzická kondice, teď jako by vám odešla...

To si neumím vysvětlit, proč jsme odešli fyzicky a neuběhali je. Věřili jsme, že s každou další minutou jim budou ubývat síly. Tohle platilo třeba v utkání s Nizozemskem. Ale v semifinále se Španěly to bylo naopak. Navíc oni byli individuálně lepší než my. Nebyla jiná šance, než zápas ubojovat, ale to jsme tentokrát nedokázali.

Jak moc chyběli potrestaní Kolodin a Torbinski?

Hodně nám chyběli. S nimi by naše hra vypadalo asi lépe, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Na dvou hráčích nemůže mužstvo stát.

Berete bronzové medaile jako úspěch nebo převažuje zklamání?

My jsme na tomto turnaji udělali maximum. Nemusíme se za nic stydět, bronzové medaile jsou úspěchem. Teď cítíme obrovské zklamání, ale čas bolest odnese a my za dva tři měsíce doceníme, jak velkého úspěchu jsme dosáhli.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: