Hlavní obsah

V reprezentaci zřejmě skončím, říká Lokvenc

PRAHA

Vysoký útočník Vratislav Lokvenc se rozhodl v reprezentaci skončit. Koncem září oslaví třiatřicáté narozeniny, ale věk není hlavním důvodem rozhodnutí. "Přišel čas, aby dostali příležitost mladší. Navíc mám pocit, že trenér Brückner se mnou už stejně nepočítá," říká autor čtrnácti reprezentačních branek.

Článek

"V první řadě potřebuji pravidelně hrát. Po mistrovství světa jsem měl zdravotní problémy, pak jsem tvrdě makal s kondičním trenérem Salcburku, takže už jsem v pořádku. Noví šéfové Trapattoni a Matthäus mi však moc příležitostí nedávají. Zatím jsem odehrál poločas v předkole Ligy mistrů ve Valencii apa k hodinu proti Innsbrucku. Gól jsem nedal, ale myslím si, že to nebylo špatné," řekl Lokvenc Právu.

Už v létě přemýšlel o odchodu z rakouského klubu. "Matthäus mi řekl, abych zůstal a popral se o místo v sestavě, ale šanci jsem dlouho nedostal. Měl jsem několik nabídek na přestup. Žádná se však nedotáhla. Přestupový termín skončil, takže musím čekat do zimy. To je dlouhá doba, uvidíme, co se stane," dodal.

Třetí odchod

Po Poborském a Nedvědovi je Lokvenc třetím hráčem, který se rozhodl skončit v národním mužstvu. "U mne to je na devětadevadesát procent. Přišel čas, aby dostali příležitost mladší. Navíc mám pocit, že trenér Brückner se mnou už stejně nepočítá," konstatoval autor čtrnácti reprezentačních branek v 74 zápasech. Jeho góly výrazně pomohly národnímu týmu na MS do Německa, které Lokvencovi ani mužstvu nevyšlo.

To jedno procento na návrat vidí v krizové situaci reprezentace, kdyby měla problémy s útočníky a potřebovala ho. "Pokud budu hrát pravidelně, bez zdravotních problémů ave formě, pak bych to hodně zvážil, ale skutečně by záleželo na situaci a okolnostech," nezavřel Lokvenc dveře do reprezentace úplně.

V současné situaci není ani v reprezentaci jeho pozice lehká. Neotřesitelná je pozice Jana Kollera a roli hrotového hráče může plnit i David Lafata, který dal při své premiéře proti Walesu dva góly. Brückner se však Lokvence nezříká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články