Hlavní obsah

Česká reprezentace jde do boje proti Černé Hoře o účast na EURO 2012

PRAHA

Teď už půjde o všechno. Českou fotbalovou reprezentaci čeká barážový boj o účast na EURO 2012 v Polsku a Ukrajině proti Černé Hoře, s níž se utká v pátek od 20:15 v Praze na Letné. A bude se snažit připravit si co nejlepší pozici do odvety, která se hraje o čtyři dny později v Podgorici. Svěřenci trenéra Michala Bílka si vybojovali účast v baráži druhým místem v kvalifikační skupině, kde se utkali se Španělskem, Skotskem, Litvou a Lichtenštejnskem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

České fotbalisty čeká klíčový boj o EURO 2012

Článek

Ač Černé Hoře patří v žebříčku FIFA o devět příček lepší pozice, svěřenci trenéra Michala Bílka jsou považováni za mírného favorita celého dvojutkání. Česká reprezentace vstupovala do barážového losu z pozice nasazeného týmu a hráči i trenér si přáli vyhnout se hlavně nebezpečným týmům Turecka a Bosny a Hercegoviny, což se podařilo. S losem tak zavládla na české straně relativní spokojenost.

Balkánského soupeře však rozhodně nelze podcenit. Disponuje vynikajícími individualitami a v kvalifikaci za sebou nechal mužstva Švýcarska, Bulharska a Walesu. A dvakrát dokázal remizovat se silnou Anglií.

Trenér Černé Hory Branko Brnovič má pro utkání s Českou republikou kompletní kádr včetně největších hvězd Mirka Vučiniče z Juventusu Turín a Stevana Jovetiče z Fiorentiny. To trenér českého výběru Michal Bílek musel řešit při nominaci hned několik problémů. Nejvíc starostí mu přidělala zlomenina nosu brankáře Petra Čecha, který má do utkání nastoupit se speciální maskou.

Přečtěte si všechny nejdůležitější informace před zápasy roku, které rozhodnou o účasti na evropském šampionátu!

Reklama

Související témata: