Hlavní obsah

Michal Kadlec: Věřil bych si i na Casillase

Karel FeltPrávo

Obránce Michal Kadlec (26) prožívá podle vlastních slov výborný podzim v Leverkusenu i reprezentaci. V zápasech ve Skotsku a s Ukrajinou vstřelil tři góly, z toho dva z penalt. V pátek večer uvidí Letná kvalifikační bitvu s mistry světa a Evropy Španěly, a kdyby český tým kopal penaltu... „Šel bych na ni. Dvě jsem dal, tak proč ne i tu třetí Casillasovi,“ řekl v rozhovoru pro Právo.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Michal Kadlec slaví svůj gól v reprezentaci

Článek

Viděl jste nominaci Španělů?

Samozřejmě a není pro mne překvapením, že přijedou téměř v nejsilnější sestavě. Mistři světa a Evropy, i když mají postup na EURO jistý, nemohou nic a nikoho podcenit. Pro nás to je obrovská výzva. Nemáme co ztratit. Na Letné jsme moc zápasů neprohráli, už samotné utkání bude zážitkem pro nás a jistě i plný stadión. Hlavně se jich nesmíme bát. Zázraky se občas dějí a my se o něj určitě pokusíme. Oni nám sice nebudou chtít moc půjčovat balón, ale když ho budeme mít, musíme si ho vážit a využít každou šanci k ohrožení branky. Kdybychom bodovali, pojedeme k rozhodujícímu utkání do Litvy s větším klidem. Nevěřím, že by se Španělé doma nechali zaskočit Skoty. Postup do baráže máme ve svých rukách.

Vy jste dal v posledních dvou zápasech reprezentace tři góly, což takhle do třetice…

To není podstatné. Když nějaký dáme Španělům, jen dobře. A bude jedno, kdo ho vstřelí.

Kdyby český tým kopal penaltu, šel byste na ni?

Proč ne? Proměnil jsem ji proti Skotům i Ukrajincům. Věřil bych si i na Casillase.

S Leverkusenem jste v Lize mistrů porazili Genk a jste druzí ve skupině. Vládne v klubu spokojenost?

Po prohře na Chelsea jsme potřebovali doma povinně vyhrát, abychom se udrželi ve hře o postup, to se povedlo. Klíčové budou nadcházející duely s Valencií, v nich se bude lámat chleba.

Vy jste ale proti Genku nedohrál…

Naštěstí nešlo o zranění. Měl jsem toho plné zuby, braly mě křeče. Už jsme vedli, měli zápas pod kontrolou, takže jsem nechtěl riskovat a nechal jsem se raději vystřídat.

V bundeslize se vám ale tolik nedaří. Čím si to vysvětlujete?

Začátek nebyl úplně podle našich představ, pak jsme ovšem třikrát nedostali ani gól. Hodně smutná byla porážka od Kolína nad Rýnem doma 1:4. Ten výpadek nás moc mrzí. Prohra 0:3 na Bayernu ani tak ne, sestava byla slepená, hrál, kdo mohl. My to určitě napravíme.

Sám jste se svými podzimními výkony spokojený?

Na to se těžko odpovídá… Nerad mluvím o sobě, hodnocení náleží trenérovi. Vždycky může být lépe i hůř... Tenhle podzim mi zatím přinesl všehochuť. Góly, asistence, žluté i červenou kartu. Nemohu si ale stěžovat, hlavně proto, že drží zdraví, což je nejdůležitější.

Reklama

Související témata: