Hlavní obsah

Šance Čechů na postup i krach jsou stejné, tipují bookmakeři

PRAHA

Podle sázkových kanceláří mají sice čeští fotbalisté hratelné soupeře ve skupině A mistrovství Evropy, přesto vidí jejich šance na postup téměř stejné jako na vyřazení. Zatímco na postup vypsal Tipsport krátce po losu kurz 1,85:1, na vyřazení má ještě o desetinu nižší kurz.

Foto: Reuters

Los EURO 2012 v Kyjevě skupin A a B.

Článek

"Skupina je velmi nadějná pro postup ze skupiny, ale bookmakeři jsou obezřetní a vědí, že přehnaná očekávání někdy bývají zrádná," řekl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

V samotných zápasech bookmakeři favorizují Česko v duelu s Řeckem, kde je na svěřence trenéra Michala Bílka kurz 2,45:1, zatímco na Řeky 2,9:1. Naopak v souboji s Ruskem jsou podle sázkovek Češi outsiderem s kurzem 3,2:1, zatímco Rusko má 2,15:1.

Na to, že Češi postoupí do semifinále, lze sázet s kurzem 5:1. V případě finále by se sázka násobila třinácti. A na to, že Češi vyhrají ME, je kurz 35:1.

Podle britské kanceláře William Hill si po losu Češi polepšili v šancích na celkové vítězství. Zatímco před losem byli největšími outsidery, nyní jsou v této pozici Dánové, na které je kurz 100:1. Následují Švédsko s kurzem 66:1, Irsko (50:1) a pak pětice Ukrajina, Řecko, Chorvatsko, Polsko a ČR s kurzem 40:1.

Největším favoritem na celkové vítězství zůstává Španělsko s kurzem 9:4. Pak bookmakeři nejvíce věří Německu (7:2) a Nizozemsku s Anglií (oba 7:1).

Reklama

Související témata: