Hlavní obsah

VIDEO: Rosický proti Portugalcům nenastoupí. Jedině, kdyby nám teklo do bot, řekl Šmicer

Varšava
Aktualizováno

Nekončící evergreen kolem kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického má další hořké rozuzlení. Ke čtvrtfinálovému duelu proti Portugalcům dnes večer v základní sestavě nenastoupí. Dopoledne totiž zkusil nohu s bolavou achilovkou procvičit a zatížit, ale záhy zjistil, že od začátku nastoupit nemůže. „Nebylo to žádné složité rozhodování. Potřeboval jsem si ověřit, zda to půjde nebo ne,“ řekl na rovinu. Informace o tom, že v základní sestavě českého týmu bude zraněný kapitán chybět a nastoupí jedině tehdy, když nám poteče do bot, vypustil manažer reprezentace Vladimír Šmicer ještě předtím, než trenér Michal Bílek oznámil na odpolední taktické poradě sestavu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický při dopoledním rozcvičení zjistil, že ho ho bolavá achilovka na hřiště proti Portugalcům nepustí.

Článek
Fotogalerie

Příjezd české a portugalské reprezentace do hotelů ve Varšavě

Lékaři a fyzioterapeuti národní týmu dělali všechno možné a nemožné, aby dali Rosického do pořádku a on mohl po absenci v zápase s Polskem ke čtvrtfinále nastoupit. Doktoři Petr Krejčí a Novák ho vyšetřili ve vratislavské vojenské nemocnici, aby konstatovali, že nejde o zranění, ale přetížení achilovky.

„Provedli jsme i magnetickou rezonanci, která potvrdila, že v achilovce není žádná trhlina. Zánět vznikl z přetížení," konstatoval Petr Krejčí.

Cesta do Prahy kapitánovi nepomohla

Proto také odletěl fyzioterapeut Pavel Kolář v neděli společně s Rosickým soukromým letadlem do Prahy, kde se kapitán na Kolářově klinice podrobil intenzivní léčbě. „Má tam přístroje, které jsme ve Vratislavi neměli k dispozici," vysvětloval reprezentační manažer Vladimíř Šmicer.

„O nic speciálního ale skutečně nešlo. Neměl prostě v Polsku náčiní, které na mé noze chtěl vyzkoušet," smál se po dvoudenním pobytu v Čechách Tomáš Rosický, který se k mužstvu připojil v úterý po obědě. Ve středu zkusil s ostatními trénovat, ve čtvrtek dopoledne zatížil bolavou nohu znovu.

Manažer: Injekce riskovat nebudeme

„Od začátku určitě hrát nebude, ale na lavičku se posadí. Kdyby bylo v závěru čtvrtfinále zle, třeba by zkusil mužstvu pomoci. Na určitou fázi utkání by k dispozici mohl být," vyzradil Vladimír Šmicer ještě dopoledne. Že by Rosický nastoupil s obstřikem achilovky, který by utlumil bolest, to však vyloučil.

„Injekce by sice bolest utlumila a šlachu znecitlivěla, ale riziko by bylo příliš velké. Do toho rozhodně nepůjdeme," prohlásil rezolutně manažer.

Rosického tak stejně jako ve druhém poločase zápasu s Řeckem a poté v duelu s Polskem zřejmě nahradí Daniel Kolář, podle Šmicra však může dojít v sestavě českého celku ve večerní partii s Portugalci i k dalším změnám.

Odmítl je však upřesnit, natož pak prozradit, ve které řadě by mohlo ke korekturám dojít. Trenér Michal Bílek oznámí sestavu pro čtvrtfinále s Portugalskem, jež se hraje od 20.45 na Národním stadionu ve Varšavě, až na pravidelné odpolední taktické přípravě.

Reklama

Související témata: