Hlavní obsah

Nizozemci přišli před kvalifikací o zraněného Dosta

Amsterodam

Z nominace fotbalistů Nizozemska na dva červnové duely vypadl útočník Bas Dost z Wolfsburgu. Autor šestnácti bundesligových gólů z uplynulé sezóny má zraněný zadní stehenní sval a rivalům českého týmu nepomůže v přípravě proti USA ani v kvalifikaci s Lotyšskem.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Bas Dost (vpravo) z Wolfsburgu ve finále Německého poháru. Na snímku po gólu v utkání s Dortmundem dále jsou Luiz Gustavo (22), Daniel Caligiuri (vlevo) a Naldo.

Článek

Šestadvacetiletý Dost ještě v sobotu odehrál celé finálové utkání Německého poháru proti Dortmundu a pomohl Wolfsburgu gólem k vítězství 3:1 a premiérovému zisku trofeje. Kanonýr Dost letos v dresu "oranjes" debutoval a má na kontě jako střídající hráč dva zápasy.

Nizozemský trenér Guus Hiddink má i po ztrátě Dosta v kádru 26 hráčů a náhradníka povolávat nebude. Tento pátek se Nizozemci utkají v Amsterodamu se Spojenými státy americkými a týden nato je čeká duel v Rize.

V tabulce kvalifikační skupiny patří Nizozemsku třetí místo šest bodů za vedoucím Českem a pěti bodů za druhým Islandem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.