Hlavní obsah

Pohroma pro Bosnu. Džeko zmešká zápas v Izraeli, podle trenéra bez něj nelze vyhrát

Sarajevo

Útočník Manchesteru City a kapitán Bosny a Hercegoviny Edin Džeko si kvůli zranění lýtka zhruba tři týdny nezahraje a zmešká i nedělní zápas evropské kvalifikace v Izraeli. Podle trenéra národního týmu Safeta Sušiče bude absence bývalého fotbalisty Teplic tak citelná, že jeho svěřenci bez něj nemají šanci zvítězit.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Bosenský útočník Edin Džeko (vlevo) na ilustračním snímku se raduje se spoluhráči z gólu proti Belgii.

Článek

"Pokud nebude moci nastoupit, nezbude nám nic jiného než hrát proti Izraeli na remízu, protože bez Edina nemáme žádnou naději vyhrát," řekl Sušič pro bosenskou agenturu FENA ještě předtím, než se Džekova diagnóza potvrdila.

Osmadvacetiletý nejlepší střelec bosenské historie, který se zranil v sobotním utkání anglické ligy proti Queens Park Rangers, spoluhráčům důvěřuje víc než Sušič. "Jsem extrémně zklamaný zprávami, že nebudu moci v Izraeli nastoupit, ale věřím, že moji spoluhráči dosáhnou i beze mě dobrého výsledku," uvedl Džeko, jenž v 69 zápasech za reprezentaci nastřílel 38 gólů.

Účastníkovi letošního mistrovství světa v Brazílii se nepovedl vstup do kvalifikační skupiny B, po úvodních třech duelech má Bosna a Hercegovina na kontě pouhé dva body. Vedle Džeka se tým musí obejít i bez dalšího zraněného útočníka Vedada Ibiševiče.

Reklama

Související témata: