Hlavní obsah

Škoda se zranil, Vrba i proto povolal Necida a Kadlece

Praha
Aktualizováno

Útočníci dělali trenérovi starost. Nominaci fotbalové reprezentace před kvalifikačním utkáním s Lotyšskem a přípravným zápasem na Slovensku nakonec doplnili Tomáš Necid s Václavem Kadlecem. Kouč Pavel Vrba se tak rozhodl v neděli večer také vzhledem ke zranění slávisty Milana Škody, který se jako nejlepší kanonýr domácí ligy nabízel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid (druhý zleva) se raduje se spoluhráči po vítězství nad Islandem.

Článek

Nominace se rodila na tři díly. Její podsatnou část oznámil Pavel Vrba v pondělí. V týdnu pak doplnil univerzála Františka Rajtorala. A večer před pondělním srazem v Praze pak ukázal na dvojici ofenzivních hráčů - Tomáše Necida z nizozemského Zwolle a Václava Kadlece ze Sparty, který původně figuroval v nominaci týmu do 21 let.

Hrotový útočník Necid už naskočil do posledních dvou kvalifikačních duelů v Kazachstánu a s Islandem, mladý Kadlec si poslední start připsal loni v květnu v přípravném duelu ve Finsku.

Není žádným tajemstvím, že Necid o zařazení do nominace na dálku soupeřil s kanonýrem pražské Slavie Milanem Škodou, jemuž nakonec uškodilo i zranění v nedělním ligovém utkání v Brně. „Tomáš Necid je naopak po zdravotních problémech už fit a naskočil ve Zwolle do posledních čtyř ligových utkání v nizozemské lize a má velmi slušné vytížení," poukázal Vrba.

Kadlec je kmenovým hráčem Frankfurtu, jaro však stráví hostováním ve Spartě, aby měl větší herní vytížení. „Venca Kadlec si po návratu do Sparty vybudoval v týmu silné postavení a podává dobré výkony, proto jsme jej povolali," vysvětlil Vrba.

Češi v kvalifikaci ME 2016 zatím neztratili ani bod. S Lotyšskem se utkají 28. března od 18:00 v pražském Edenu.

Reklama

Související témata: