Hlavní obsah

Aktéři EURO ’96 tipují. Ladislav Maier o skupině B: O druhé místo bude bitva

Praha

V roce 1996 způsobili na evropském šampionátu v Anglii senzaci. Po pětadvaceti letech se členové stříbrné fotbalové party trenéra Dušana Uhrina těší na výkony svých následníků a s napětím vyhlížejí nejen výsledky české družiny ve skupině D. Jak dopadne skupina B si pro Právo a Sport.cz zatipoval bývalý brankář Ladislav Maier.

Foto: Sport.cz s ČTK - František Stýblo

Legendy ME 1996 tipují

Článek

Překvapilo by mě, pokud by skupinu nevyhrála Belgie. Ne náhodou je aktuálně podle žebříčku FIFA nejlepším národním týmem světa. Už na posledním MS v Rusku skončili Belgičani třetí. Suverénně vyhráli svou skupinu, ve čtvrtfinále vyřadili Brazílii a nestačili až v semifinále na Francii. V souboji o třetí místo pak zdolali Anglii.

Teď je však jejich zlatá generace v čele s de Bruynem, Hazardem nebo Lukakuem v nejlepším věku a mají před sebou jednu z posledních možností vyhrát velký turnaj. Vyzdvihl bych de Bruyneho, jenž je výjimečný svou rychlostí. Klidně si v devadesátý minutě vezme balon, přesprintuje hřiště a dá gól. A jako bývalý gólman i Courtoise. Chytá za Real Madrid, takže špička.

TIP LADISLAVA MAIERA
1. Belgie
2. Dánsko
3. Rusko
4. Finsko

Za Belgií podle mě skončí Dánové. Věřím jim víc než Rusku. Už jen kvůli jejich reprezentaci do 21 let, která na letošním malém Euru vyhrála svou skupinu a ve čtvrtfinále s Německem vypadla až na penalty.

TIP PRÁVA A SPORT.CZ
1. Belgie
2. Rusko
3. Dánsko
4. Finsko

Hodně záležet bude na vzájemném duelu Dánů s Ruskem. Každopádně boj o druhé postupové místo bude vyrovnaný. Finsko je pro mě sice trochu neznámou, ale myslím, že ani oni nebudou hrát špatně a o postup se mohou porvat.

Ale Euro je specifické. Záležet bude na momentální formě. Rozhodující bude, jak trenéři vyladí hráče po náročné sezoně.

Kdo skončí ve skupině B na druhém místě tabulky?
Belgie
10,1 %
Dánsko
52,8 %
Rusko
30,2 %
Finsko
6,9 %
Celkem hlasovalo 288 čtenářů.

Reklama

Související témata: