Hlavní obsah

Díky trenére! Hříšník z fotbalové reprezentace lituje milostné aférky a děkuje kouči za druhou šanci

Londýn/Praha

Jednadvacetiletý fotbalový záložník Manchesteru City Phil Foden prožil v září minulého roku úspěšný debut za anglickou reprezentaci v Lize národů UEFA, jenže jeho výkon ze hřiště zastínil skandál z hotelového pokoje. Spolu s kolegou Masonem Greenwoodem totiž porušil koronavirový protokol, když na hotel propašovali dvojici islandských krásek.

Foto: Lee Smith, Reuters

Phil Foden během tréninku reprezentace

Článek

Trenér Gareth Southgate je okamžitě poslal s ostudou domů a Foden byl z reprezentace až do této chvíle vyloučen. Greenwood byl v květnu zařazen do předběžného týmu Anglie pro EURO, ale kvůli zranění nakonec odstoupil.

Hráči byli v nemilosti trenéra i fanoušků kvůli tomu, že i přes přísná opatření proti covidu propašovali na hotel dvě místní slečny, které s nimi strávily noc. „Ani jsme nevěděly, že jde o fotbalisty," uvedly ženy s tím, že to byla obrovská chyba. Foden měl problémy nejen v týmu, ale i doma, jelikož žije s dlouhodobou partnerkou, s níž má malého syna.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Phil Foden (@philfoden)

Foden teď od trenéra Southgatea dostal druhou šanci a je mu za ni vděčný. „Udělal jsem obrovskou chybu. Byl jsem mladý, ale Gareth mi řekl, že když se mi bude dařit a budu pokračovat v dobrých výkonech, dá mi ještě šanci," řekl na adresu kouče.

Místo v reprezentaci si musel tedy tvrdě vydobýt. „Není moc trenérů, kteří by vám dali další příležitost, musím za ni Garethovi moc poděkovat," uvedl mladý anglický záložník, který byl s 16 góly a 10 asistencemi důležitým hráčem City při jeho cestě za titulem v Premier League.

Foden před EURO zaujal i svou vizáží, kdy si nechal obarvit vlasy na blond a připomíná tak Paula Gascoignea, který se takto prezentoval na šampionátu v roce 1996.

Reklama

Související témata: