Hlavní obsah

Jediný nováček se dočkal v nároďáku drsného uvítání

Dveře hotelového pokoje se rozrazily a dovnitř se nahrnuli kumpáni z Viktorie. „Nemůžeme uvěřit! Jdeme se ujistit, koho už taky berou do reprezentace,“ řehtali se Jan Kopic a spol. Terčem tradičních drsných plzeňských vtípků byl jejich klubový spoluhráč Lukáš Kalvach. Po letním přestupu z Olomouce postoupil zase o stupeň výš. Defenzivní záložník je jediným nováčkem ve fotbalové reprezentaci pro zápasy v Kosovu a Černé Hoře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach hlásí nástup do reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Letní přestup do Viktorie mu hodně pomohl, je víc na očích. A šance se chopil.

„Lukášovy výkony na začátku sezony nás zaujaly. V nominaci nemohl kvůli zranění být David Pavelka, a tak jsme se rozhodli právě pro Lukáše. Věříme, že to byla správná volba a že nám pomůže přiblížit se k postupu na mistrovství Evropy," vysvětluje trenér Jaroslav Šilhavý.

„Jsem příjemně překvapený. Figuroval jsem mezi náhradníky, ale nečekal, že budu povolaný. Poslední zápas v Příbrami jsem hrál normálně bez myšlenek na reprezentaci. A v neděli před obědem mi volal trenér Šilhavý, že mě bere," líčí Lukáš Kalvach.

Vyjukaný není, do hotelu trefil...

Čtyřiadvacetiletý rodák z Olomouce si dal záležet, aby na svůj první sraz přijel včas. Vyjukaný ale není. „Do hotelu jsem trefil dobře... Nervózní nejsem, chci si reprezentaci hlavně užít. V neděli jsme měli v Plzni volno, takže moc lidí zatím ani neví, že v nároďáku jsem."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach během tréninku fotbalové reprezentace.

Debut může prožít na Balkánu, který je většinou pro hostující týmy hodně horkou půdou. „Zkušenosti s ním zatím nemám. Čekám podobně bouřlivé prostředí, jako když jsme s Plzní nedávno hráli v Pireu. Určitě jiná atmosféra než česká liga, ale jak se začne hrát, soustředím se už jen na sebe," ujišťuje Kalvach.

Reprezentaci může brát jako náplast na vyřazení z pohárové Evropy. „Možná jo. Bohužel jsme hned na začátek dostali těžký Olympiakos, který prošel až do skupiny Ligy mistrů. A proti Antverpám jsme nevyužili své šance," lituje plzeňský nováček.

Reklama

Související témata: