Hlavní obsah

Jsou ostřílení. Minule nás hlídala policie se samopaly, vzpomíná Kadeřábek

Valles

Konečně jsou na místě, a ještě večer je čeká první trénink. Česká fotbalová reprezentace se budou na EURO chystat v Jižním Tyrolsku. Tým se ubytoval v hotelu Silena na okraji obce Valles, která leží asi 60 kilometrů severně od Bolzana a jen kousek od rakouských hranic. V minulosti tady trénovaly i evropské velkokluby. Jen pár metrů od hotelu mají Češi dvě tréninková hřiště.

Pavel Kadeřábek po příjezdu na soustředění před EUROVideo: FAČR

 
Článek

První dojmy jsou pozitivní. „Prostředí je tu krásné. Vždycky, když jedete na takové soustředění a je to delší cesta, tak vám prostředí náladu zpříjemní," usmívá se obránce Pavel Kadeřábek v rozhovoru pro FAČR po příjezdu na místo tréninkového kempu.

V německém Hoffenheimu má za sebou šestou sezonu, ve které odehrál dvacet ligových zápasů, jeden pohárový a dva v Evropské lize. Nyní se připravuje na šampionát.

České hráče čekají na ME tvrdá opatření. Nejméně měsíc v bublině a spousta testů

Sport.cz, FAČR

„Koronavirus nám samozřejmě ovlivnil život úplně všem, takže i příprava na EURO bude trochu jiná. Ale pamatuji si, že i během minulého šampionátu jsme měli pohyb z hotelu omezený. Mohli jsme jen celý tým a hlídala nás police se samopaly. Nedá se to srovnat, je to něco jiného, ale svým způsobem jsme na hotelu zavření stejně jako před pěti lety," poukazuje Kadeřábek na fakt, že EURO 2016 se hrálo v době, kdy ve Francii platil nouzový stav po teroristických útocích.

Reprezentace se sešla v neděli večer v Praze, v pondělí hned zamířila do Jižního Tyrolska, kde ji čeká soustředění. A v pátek večer v Boloni navíc přípravný zápas s Itálií.

„Těším se moc. Každý zápas proti takhle silnému týmu je svátek. Budeme chtít uspět a ukázat, že máme na to hrát s takovými soupeři. A také, že jsme připraveni na EURO," slibuje Kadeřábek před duelem s Itálií.

Reklama

Související témata: