Hlavní obsah

Osmifinále ME s Nizozemskem píská Karasev, Češi pod ním téměř vždy prohráli

Budapešť

Tohle vypadá jako pořádná nepříjemnost. Hlavním rozhodčím nedělního osmifinále fotbalového mistrovství Evropy mezi českou reprezentací a Nizozemskem v Budapešti bude Sergej Karasev. Pod ruským sudím prohrála reprezentace v obou předchozích zápasech, Karasev byl také u porážek pražské Slavie a Liberce v evropských pohárech.

Foto: Mike Hewitt, Reuters

Hlavním rozhodčím nedělního osmifinále fotbalového mistrovství Evropy mezi českou reprezentací a Nizozemskem v Budapešti bude Sergej Karasev.

Článek

Dvaačtyřicetiletý právník a fanoušek metalové hudby v září 2017 rozhodoval utkání kvalifikace mistrovství světa, ve kterém český tým v Praze podlehl Německu 1:2. V listopadu 2019 pod jeho vedením svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v duelu evropské kvalifikace prohráli v Sofii s Bulharskem 0:1.

Karasev pískal zápas skupiny Ligy mistrů mezi Dortmundem a Slavií (2:1) v prosinci 2019 a o téměř rok později také utkání skupiny Evropské ligy Hoffenheim - Liberec (5:0). Jediný český tým, který vyhrál pod Karasevem, byl Jablonec v červenci 2011. Severočeši tehdy na úvod 2. předkola EL porazili Flamurtari v Albánii 2:0.

Na letošním EURO Karasev jako hlavní arbitr zatím odřídil duely Itálie - Švýcarsko (3:0) a Německo - Maďarsko (2:2), kde dohromady rozdal sedm žlutých a žádnou červenou kartu. V osmifinále mezi Nizozemskem a ČR budou asistenty Karasevovi krajané Igor Demeško a Maxim Gavrilin, funkci videorozhodčího bude plnit Angličan Stuart Attwell.

Reklama