Hlavní obsah

Parádní aut Garetha Balea. Dalekonosným hodem vyslal spoluhráče do obrovské šance

Osijek/Praha

Takový aut se jen tak nevidí. Velšská fotbalová reprezentace nastoupila ke svému druhému kvalifikačnímu utkání o Euro 2020 v sobotu v Osijeku proti Chorvatsku. Porážce Ostrovanů nezabránil ani s kapitánskou páskou hrající Gareth Bale, který si v utkání krom žluté karty za nesportovní chování připsal i jednu fotbalovou parádu. Jeho dalekonosný aut sice gólem neskončil, rozhodně však zůstal divákům duelu v paměti.

Parádní aut Garetha Balea

 
Článek

Na klubovou sezonu by nejraději zapomněl. Devětadvacetiletý útočník Realu Madrid se v letošním ročníku potýkal se špatnou produktivitou, skandály i s kritikou fanoušků. Zástupci Bílého baletu očekávají od jednoho z nejlépe placených fotbalistů světa zkrátka víc než jen urážlivé scény ze střídačky a nevýrazné výkony na hřišti. O to s větším elánem pak Bale alespoň nastupuje k mezistátním zápasům za rodný Wales.

Zápal pro hru předvedl rodák z Cardiffu i během kvalifikačního utkání o Euro 2020 proti Chorvatům. Běžela 10. minuta zápasu, když se míč u středu hřiště dostal za autovou čáru. Odchovanec Southamptonu na nic nečekal, v rychlosti sebral míč ze země a parádním hodem s velkou razancí poslal svého spoluhráče Harryho Wilsona do obrovské příležitosti.

Záložník Wilson brankáře Dominika Livakoviče ale nepřekonal a Velšané i díky vlastní brance z prvního poločasu na hřišti Chorvatů prohráli poměrem 1:2. Ve skupině E jim aktuálně patří třetí příčka za Maďarskem a Chorvatskem, kteří mají však shodně odehráno o zápas víc. S prvně jmenovaným týmem se svěřenci Ryana Giggse střetnou v úterý večer v Budapešti.

Reklama

Související témata: