Hlavní obsah

Pokud nepostoupíme do semifinále, bude to neúspěch, řekl trenér Southgate

Londýn

Trenér Gareth Southgate si uvědomuje, že pokud se fotbalisté Anglie na mistrovství Evropy neprobojují mezi čtyři nejlepší týmy, bude to považováno za neúspěch. Po semifinálových účastech na světovém šampionátu 2018 a o rok později v Lize národů se chce s výběrem Albionu, který v základní skupině narazí i na českou reprezentaci, dostat dál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anglický útočník Harry Kane.

Článek

"Ano, pokud vypadneme před semifinále, pravděpodobně to bude považováno za selhání. Jsme realisté, musíme s takovým očekáváním žít. Vnímáme pozornost kolem týmu. Je to skvělé, počítá se s námi. Hráli jsme dvě semifinále, takže dalším krokem je postoupit dál," citovala Southgatea anglická média.

Neúspěchu se nebojí. "Myslíme si, že jsme vybrali nejlepší hráče. Na jejich věku nezáleží. Pokud jsou naši nejlepší hráči mladí, měli bychom je vzít," uvedl padesátiletý bývalý hráč Crystal Palace, Aston Villy a Midllesbrough.

"Uvědomujeme si, že hodně hráčů stále nedosáhlo vrcholu. K němu jim zbývá dlouhá cesta. Pro anglické fanoušky a budoucí reprezentační trenéry je to nesmírně vzrušující, protože v budoucnu budou mít k dispozici to nejlepší z této skupiny hráčů," konstatoval Southgate.

Do EURO vstoupí jeho svěřenci 13. června proti Chorvatsku. O pět dní později změří síly se Skotskem a skupinu D zakončí 22. června proti Česku rovněž na londýnském stadionu Wembley, kde se odehrají i obě semifinále a finále. Ještě před vstupem do turnaje Angličany dnes čeká příprava s Rakouskem a v neděli další domácí zápas s Rumunskem.

Reklama

Související témata: