Hlavní obsah

Vaclíkova grimasa po inkasovaném gólu baví internet. Gólman si zavařil u manželky

Praha

Úterní generálka před evropským šampionátem Čechům proti Albánii vyšla. Ne tedy úplně podle představ, na hře je ještě toho hodně co zlepšovat, ale výhra 3:1 se pro zvednutí sebevědomí před pondělním úvodním zápasem se Skotskem počítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Tomáš Vaclík během přípravného utkání před EURO proti Albánii.

Článek

Češi po gólu Schicka z 18. minuty vedli 1:0, jenže chvíli před koncem prvního poločasu výstavní zakroucenou trefou srovnal Sokol Cikalleshi. Gólman Tomáš Vaclík nemohl nijak zareagovat a jen se ohlédl za míčem v síti. A právě grimasa, kterou při tom předvedl, baví fanoušky na sociálních sítích, kteří k ní vymýšlí různé popisky.

Dvaatřicetiletý gólman nedávno ukončil angažmá ve španělské Seville a spekulovalo se o zájmu z Realu Madrid a právě tak se podle jednoho z fanoušků Vaclík tvářil, když se o zájmu slavného klubu dozvěděl.

Další k fotografii zachycující brankářův výraz připsal „Když kolem tebe projde pěkná buchta." Právě tento vtípek si vybral samotný reprezentant a sdílel ho na svém profilu s vtipnou reakcí „Toto se nelíbí uživateli Martina Vaclík."

Další z fanoušků zase vytvořil vtipnou koláž, která zachycuje gólmana jako dělníka se sbíječkou.

Čeští fotbalisté ve druhém poločase na Cikalleshiho výstavní projektil dokázali odpovědět ještě dvěma góly, když se trefil Masopust a Čelůstka. Gól albánského útočníka však ocenil i trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý, který stále nemá jasno o české brankářské jedničce.

Reklama

Související témata: