Hlavní obsah

Zázrak z Wembley zkouší na tiketu minimum sázkařů, Angličané jsou jasní favorité

Praha

Mají klid. Do třetího zápasu v základní skupině D na fotbalovém EURO vstupují Češi v komfortní situaci. Výběr kouče Šilhavého má jistý postup do osmifinále. A v závěrečném utkání proti Anglii může dokonce útočit na první příčku. K ní by díky lepšímu skóre stačil i o bod, vydolovat ho proti Albionu ve Wembley je ale nesmírně složitý úkol. Ostudnou porážku 0:5 mají asi všichni ještě v živé paměti, a tak není překvapením, že poměrně jasným favoritem bookmakerů jsou s kurzem 1,6:1 Angličané, na remízu se sází v poměru 3,9:1 a senzační výhra českého týmu má kurz okolo 7,2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Lukáš Masopust a Danny Rose z Anglie během utkání kvalifikace ME v Praze.

Článek

Zápas o první místo ve skupině mezi nabízí nevšední zápletku. Vítěz české skupiny narazí v osmifinále na jednoho z trojice top favoritů Francii, Portugalsko nebo Německo, pak se o první místo nehraje s takovou vervou.

Vyhrát, či nevyhrát, to je to, oč tu běží. Český tým vyhlásil, že bude hrát naplno, zápas rozhodně nevypustí a domácí Angličané těžko mohou ve Wembley „jen tak" padnout s Českou republikou.

Rádi bychom zítra vyhráli zápas i skupinu, takový je plán české fotbalové reprezentace

Sport.cz, UEFA, Reuters

„Sázkaři i proto zatím favorizují celkem jasně Angličany, plných 84 % sázek jsme přijali na jejich výhru. Také nejvyšší sázka na zápas je vsazena na výhru Anglie za 200 tisíc korun. Nicméně kurz na výhru našich jsme snížili z 8,49:1 na 7,16:1," nabízí pohled bookmakera Petr Urbanec z Tipsportu. „Můj tip je remíza," dodává.

Plichta by znamenala, že oba nároďáky odejdou ze zápasu se ctí, nicméně prvenství by šlo za českými reprezentanty a extra silnému soupeři by se vyhnula Anglie.

Sázkaři mají vcelku jasno. U domácích kanceláří jde přibližně 85 % tipů na výhru Anglie, remízu zkouší 8 % a vítězství českého týmu hraje pouze 7 %.

Češi si potřebují posílit sebevědomí

„Debaty, zda je lepší osmifinálový soupeř ze skupiny X, Y, nebo Z, nechme stranou. Něco na tom sice je, ale český tým není úplně v pozici, kdy by si mohl dovolit takto spekulovat, naopak si potřebuje zachovat a případně posílit týmovou pohodu a sebevědomí," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Záznam: TK českého fotbalového týmu před zápasem s Anglií

<a href="http://www.reuters.com/">Reuters</a>

„Anglie je jedním ze spolufavoritů turnaje. Trenér Southgate sice zatím není schopen vyladit útočnou formaci, hráči jako Kane nebo Sterling se ale dříve nebo později chytnou, rychlý přechod do útoku pak bude české obraně, která přece jen má své limity, dělat potíže. Defenziva Albionu je naopak na mistrovství stoprocentní. Souček a spol. se zatím prezentují solidním poctivým fotbalem, v ofenzivě pak těží z Schickovy produktivity. Tentokrát každopádně budeme čelit jednomu z nejlepších výběrů na světě. Věřím, že odehrajeme kvalitní zápas a soupeře potrápíme, jiný výsledek než výhra Anglie by ale byl velkým překvapením," přemítá Hanák.

Albion je aktuálně pátým největším favoritem na vítězství v turnaji s kurzem 9:1, největší důvěru má nadále tým Francie s kurzem 4,75:1. Češi se postupně posunují vpřed. Z původního kurzu 130:1 nejprve poskočili na 85:1 a před zápasem v Londýně se sází v kurzu 75:1.

Pokud jde o duel ve Wembley, často se sází i na počet gólů v zápasu. „Podle kurzu 1,45:1 by mohly padnout alespoň 2, na základě o něco vyššího kurzu 2,28:1 bychom mohli vidět branky tři," avizuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

K nejsázenějším utkáním zatím u její kanceláře patřily zápasy Anglie - Skotsko a Dánsko - Belgie, na které se prosázelo přes 10 milionů. Na utkání Chorvatsko - Česko bylo vsazeno 9,7 milionu korun. Zajímavé byly také některé tikety, například 120 tisíc korun na vítězství Belgie nad Ruskem s kurzem 2,05:1, což sázkaři vyneslo 246 000. Kdo vsadil stokorunu, že dá nizozemský fotbalista Denzel Dumfries gól ukrajinskému týmu, se ve finále radoval z výhry 5000. Kurz na Holanďana byl totiž vysoký, 50:1.

Reklama

Související témata: