Hlavní obsah

Angličanům to neklape tak, jako v kvalifikaci, cítí před večerní konfrontací kapitán šanci

Londýn/Praha

Zatím byli odkázáni jen a jen na Patricka Schicka. On dával góly, obstarával body, směroval mužstvo za postupem. „Samozřejmě že bych se rád přidal. Jeden hráč může těžko táhnout mužstvo celým turnajem, takže to bude i o nás v záloze. Musíme se víc pokoušet o střelbu ze středních vzdáleností a být víc produktivní,“ přitakává kapitán české fotbalové reprezentace Vladimír Darida. Je si vědom toho, že mužstvo bude potřebovat i branky od jiného z českých reprezentantů. Nejlépe už ve večerním zápase s Anglií...

Rádi bychom zítra vyhráli zápas i skupinu, takový je plán české fotbalové reprezentace.Video: Sport.cz, UEFA, Reuters

 
Článek

Půjde o zápas s tak trochu pikantním nádechem. V obou táborech se totiž před večerní konfrontací spekuluje, zda vítězství a tím i prvenství ve skupině nebude tak trochu danajským darem. Především proto, že na postupujícího ze skupiny z prvního místa čeká v osmifinále druhý celek ze skupiny smrti, tedy s největší pravděpodobností někdo z trojice Německo, Francie, Portugalsko.

Osmifinále se sice hraje ve Wembley, ale i tak.

„Nemáme v mužstvu nikoho, kdo by rád prohrával, a tak tomu bude i proti Angličanům. Chceme uspět, protože postup ze skupiny máme ve svých rukou. Navíc hrát i další zápas na nádherném stadionu ve Wembley by bylo skvělé. Zvlášť když na tribunách budou diváci, kteří nám celý rok chyběli," ujišťuje kapitán české reprezentace Vladimír Darida, že nikdo v týmu nespekuluje nad tím, z které příčky by bylo lepší postoupit. Natož aby vyhlížel přijatelnějšího soupeře v osmifinále.

Naopak, první příčka je pro všechny hráče velice lákavá. „Chceme vyhrát. Zápas i skupinu," tvrdí Darida.

„Dokážeme hrát ve velkém tempu, věřím, že jsme dobře naladili formu, která bude dál stoupat. Čekám, že zápas s Anglií bude v mnohém podobný tomu, který jsme sehráli s Chorvatskem. Nesmíme být zalezlí a hrát pasivně, musíme být naopak zase silní v defenzivě a nebezpeční v útoku," předkládá recept, jak domácí celek porazit.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„Viděl jsem předchozí zápasy Angličanů a měl jsem z nich pocit, že jim to neklape tak dobře, jako v kvalifikaci. Rádi bychom toho využili," dodává, že i dosavadní nepřesvědčivé výkony Southgatova týmu by mohly české reprezentaci nahrávat.

„Pořád je to ale extrémně silný soupeř s hvězdami v základní sestavě. Uvidíme, v jaké sestavě nakonec nastoupí. Rozhodovat bude sebevědomí a momentální forma v úterním večeru," doplňuje Darida.

Reklama

Související témata: