Hlavní obsah

Bookmaker: Pokud nebudou padat na ostrovech v bouřlivých vodách Atlantiku trakaře, Češi musejí vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra je pro národní tým povinností. Čeští fotbalisté se večer v kvalifikaci mistrovství Evropy představí na půdě papírově slabšího soupeře Faerských ostrovů. Oba reprezentační celky se spolu střetly v podzimním přípravném utkání v Olomouci, kde družina trenéra Šilhavého zvítězila 5:0, a i tentokrát je český výběr jasným favoritem. Na jeho výhru se sází v kurzu 1,24:1, na remízu je kurz 6,08:1 a na výhru domácích v poměru 13,7:1.

Čeští fotbalisté nastoupí na Faerských ostrovem ke kvalifkačnímu zápasu na umělé trávě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Český národní tým čeká další část kvalifikace. Svou cestu za účastí na evropském šampionátu zahájil cennou výhrou s Polskem, na niž však nedokázal navázat, když po velmi rozpačitém výkonu remizoval 0:0 v Moldavsku.

Faeřané toho hodně ubrání a v posledních dvou letech zaznamenali i pár překvapivých výsledků se solidními soupeři, ale přesto téměř 100 % sázek jde na Česko.

„Promile sázek jsme přijali na remízu, to je častý výsledek Faerských ostrovů, ale pokud nebudou padat na ostrovech v bouřlivých vodách Atlantiku trakaře, musíme vyhrát," soudí o kvalifikačním zápase Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Bratři v reprezentačním triku. Jeden před druhým tajili nominaci a rozesmálo je to i na společné tiskové konferenciVideo: Sport.cz

Pro představu, na remízu přijala jeho kancelář sázky za zhruba 11 tisíc korun, na výhru České republiky vložili sázkaři zatím přes 5 milionů.

Jediným nováčkem v české nominaci je Jan Matoušek, který si zasloužil pozvánku povedenými výkony v dresu Bohemians, a poprvé se v reprezentaci sejdou oba bratři Sadílkové. V týmu nechybí ani čerství vítězové Konferenční ligy Coufal a Souček.

„Český tým potřebuje po zaváhání s Moldavskem zabrat. V posledním vzájemném utkání se blýskl hattrickem Mojmír Chytil, a také nyní je dnes už hráč Slavie v nominaci. Konkurence dopředu se od té doby rozrostla, skvělou sezonu mají za sebou Jurečka s Kuchtou nebo třeba Černý. Nechybí ani stále velký talent Adam Hložek z německého Leverkusenu. Směrem dopředu tak má tým velký palebný potenciál a gólově se zaručeně prosadí i přes absenci Patrika Schicka," nepochybuje o útočné síle národního týmu Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

Jak má podle expertů vypadat česká sestava na duel s Faerskými ostrovy, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Vidí hodnotu v kurzu 2,70:1 na to, že se mezi střelce zapíše Václav Černý.

„Adeptem na vstřelenou branku bude už zmíněný Václav Černý z nizozemského Twente. Český křídelník si během celého ročníku držel skvělou formu, nastřílel 14 branek a přidal 13 asistencí. Má tak patrně nejlepší fazónu z celého týmu, a navíc se gólově prosadil i v posledním vzájemném klání. Je hodně rychlý a přímočarý, má i dobrou kopací techniku, což je optimální kombinace. Kouč Šilhavý navíc rád staví hráče s formou, což se mu v minulosti už častokrát vyplatilo. Česko vyhraje, Černý by pak mohl být jedním ze střelců hostujícího celku," radí Kovařík.

Výhru českého týmu berou jako jasnou věc i sázkaři. Cokoliv jiného by tedy bylo prvotřídní senzací.

Největším favoritem na vítězství ve skupině E je aktuálně český výběr v kurzu 1,9:1. V samostatné historii zatím ještě nikdy na mistrovství Evropy nechyběl. Následuje Polsko v kurzu 2,1:1.

Reklama