Hlavní obsah

Čeští fotbalisté mají podle Gracenote šanci 82 procent, že postoupí na ME

Čeští fotbalisté mají podle analytické společnosti Gracenote šanci 82 procent, že se kvalifikují na mistrovství Evropy 2024. Největší šanci společnost dává kontinentálním šampionům z roku 2016 Portugalcům, kteří se podle ní dostanou na finálový turnaj do Německa s pravděpodobností 96 procent.

Česká fotbalová reprezentace se připravuje na zápasy kvalifikace o EURO 2024Video: Sport.cz

 
Článek

Gracenote zveřejnila analýzu na základě simulací při příležitosti začátku kvalifikace, jež odstartuje prvním blokem zápasů ve čtvrtek.

Čeští fotbalisté jsou ve skupině E s Polskem, Moldavskem, Albánií a Faerskými ostrovy, na šampionát postoupí dva týmy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého zahájí kvalifikaci pátečním domácím duelem se spolufavoritem skupiny Polskem, tři dny poté se představí v Moldavsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace ME 2024 s Polskem a Moldavskem.

Mezi dvacítkou týmů, kterým Gracenote dává největší šanci na účast na ME 2024, jsou Češi na jedenáctém místě. Na kontinentálním šampionátu ještě fotbalisté v samostatné historii nechyběli, usilují o postup na osmé Euro za sebou.

Čtvrtfinalisté loňského mistrovství světa Portugalci vstoupí do kvalifikace s novým trenérem Robertem Martínezem a mají ve skupině Bosnu a Hercegovinu, Island, Lucembursko, Slovensko a Lichtenštejnsko. Šanci rovných 90 procent na postup na ME podle Gracenote mají Švýcarsko, Chorvatsko a Španělsko.

Postoupí čeští fotbalisté na EURO 2024?
ano
91,5 %
ne
8,5 %
Celkem hlasovalo 435 čtenářů.

Reklama