Hlavní obsah

Čeští fotbalisté sehrají zářijové kvalifikační utkání o ME s Albánií v Edenu

Čeští fotbaloví reprezentanti odehrají 7. září domácí utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii na stadionu v pražském Edenu. Fotbalová asociace ČR (FAČR) o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick během přípravného utkání s Albánií.

Článek

Zápas s Albánií byl posledním, který ještě neměl dějiště. Tři dny poté se Češi v přípravném duelu utkají v Budapešti s Maďarskem. Další domácí kvalifikační utkání o postup na Euro sehraje národní tým v Plzni (15. října proti Faerským ostrovům) a v Olomouci (20. listopadu s Moldavskem).

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého vstoupili v březnu do kvalifikace domácí výhrou 3:1 nad Polskem, poté ale nečekaně remizovali bez branek v Moldavsku. Třetí kvalifikační duel čeká reprezentaci 17. června na Faerských ostrovech, o tři dny později se představí v přípravném duelu v Černé Hoře.

Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny. O zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla.

Reklama