Hlavní obsah

Fousek: Polsko jsme zvládli skvěle, do Moldavska jsme si přijeli pro tři body!

Rozmlouval se šéfem moldavského fotbalového svazu, krátce i českým velvyslancem v Moldavsku. Předseda FAČR Petr Fousek byl v sobotu dopoledne v Kišiněvě na stadionu místního Dinama samý úsměv.

Foto: Robert Neumann

Šéf FAČR Petr Fousek (vpravo) s předsedou moldavského fotbalového svazu Leonidem Oleinicencem při slavnostním odhalení pamětní desky českému legionáři Josefu Seidlovi, který před více než 100 lety založil fotbal v Moldavsku.

Článek

(Od zpravodaje Sport.cz v Moldavsku) - „Mám velkou radost, jak reprezentace zahájila kvalifikaci o EURO. Porazit Polsko je skvělý vklad, věřím, že v Moldavsku to potvrdíme," řekl Fousek při slavnostním odhalení pamětní desky českému legionáři Josefu Seidlovi, který před více než 100 lety založil fotbal v Moldavsku.

Fousek odletěl k druhému kvalifikačnímu utkání v sobotu odpoledne společně s týmem. Součkovi a spol. bude v pondělí večer držet palce na stadionu Zibmru Kišiněv, kde se duel s Moldavskem odehraje. Šéf FAČR je i vzhledem k pátečnímu triumfu 3:1 nad osmifinalistou loňského MS v Kataru Polskem optimista.

„Do Moldavska jsme dorazili s pokorou, ale rozhodně ne se strachem. Myslím si, že jsme si přijeli pro tři body a že zápas zvládneme," řekl Fousek, kterého potěšilo páteční vystoupení národního mužstva v Edenu.

Foto: Robert Neumann

Předseda FAČR Petr Fousek (Druhý zprava) v sobotu v Kišiněvě při slavnostním odhalení pamětní desky českému legionáři Josefu Seidlovi, který před více než 100 lety založil fotbal v Moldavsku.

„Potěšil mě výsledek, výkon i změny, které jsme v reprezentaci udělali. Nejen pro mě bylo nad očekávání dát dva góly během tří minut, to se neděje často ani v jiných sportech, kde padají branky jako na běžícím páse. Z toho byli nadšení všichni. Překvapení z toho byli i samotní aktéři. Ale nebyla to žádná náhoda. Bylo to především přičiněním a velmi aktivním nástupem. Možná to mohlo vyústit i v další góly, ale nebuďme neskromní. Začátek je to výborný," pochvaloval si Fousek.

Porazit v zahajovacím utkání soupeře, který byl nasazený z prvního koše, a papírově největšího konkurenta Čechů ve skupině, je podle Fouska fantastický úvod. A výtečný základ pro postup na evropský šampionát. „Věřím, že tak dobře nastartovaná cesta bude dál pokračovat a vyvrcholí postupem na mistrovství Evropy v Německu," dodal šéf FAČR.

Český tým v neděli odpoledne absolvuje v Kišiněvě předzápasový trénink, o den později nastoupí v moldavské metropoli proti domácímu výběru (od 20.45 českého času).

Reklama