Hlavní obsah

IQ nula! Nebyl jsem svatý, ale takový exces nechápu, žasne Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že vám malér trojice fotbalových reprezentantů Coufal, Brabec, Kuchta něco připomíná? Ano, máte pravdu. Petr Rada byl v dubnu 2009 vedením ČMFS odvolán z funkce trenéra fotbalové reprezentace společně s celým realizačním týmem. Zároveň s ním opustilo reprezentaci šest fotbalistů, kteří se účastnili „večírku“ po prohraném utkání v kvalifikaci o MS se Slovenskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada v akci.

Článek

Něco podobného už tady bylo, napadlo hned pamětníky.

„Mě tenkrát noviny rozcupovaly, jenže k maléru došlo až po skončení srazu. Mužstvo jsme v osm večer oficiálně rozpustili, až pak hráči vyrazili na tah,“ poukazuje Petr Rada na zásadní rozdíl.

Do restaurace si tehdy vyšli Ujfaluši, Baroš, Fenin, Kováč, Matějovský a Svěrkoš. Byli vyřazeni jen na čas, ale Ujfaluši předběhl trest tím, že se reprezentace vzdal.

Současný trenér Dukly nechce moralizovat, ale skandál z Olomouce mu vyrazil dech.

„Jako hráč jsem během kariéry nebyl svatý. Ale tohle bych si nikdy nedovolil. Zvlášť před klíčovým zápasem kvalifikace ME! Tohle mi prostě hlava nebere,“ žasne Rada.

„IQ nula, k tomu není co dodat. Coufal hraje za West Ham, tak jestli se už cítí jako Ronaldo… Jenže ani Ronaldo, ani Messi by si něco takového před tak velkým zápasem přece netroufli,“ zdůrazňuje.

Nemusíme si nic nalhávat, hráči vědí, jak se i během srazu k alkoholu dostat.

„Pivo v kroužku někde na hotelu, to bývalo a asi vždycky bude. V mojí době nebyly mobily, takže přistižený pak mohl tvrdit, že prostě nikde nebyl. Ale dneska? Vyrazit do velkého klubu, kde vás všichni poznají, to je jako jít do televize. Absolutně nezodpovědné i k trenérům,“ líčí Rada.

Jaroslav Šilhavý čelil po porážce v Albánii odvolání, vedení FAČR ho však ve funkci potvrdilo.

„Hráči se za trenéry postavili. A teď jim provedou tohle!? Je to neuvěřitelný exces, který znovu jen uškodí obrazu celého českého fotbalu,“ je Radovi jasné.

Reklama