Hlavní obsah

Jednou člověk zakopnout může, dvakrát už ne! Hašek naznačil, že hříšníkům z Belmonda dá šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdědil tým s řadou fotbalových i jiných problémů. Třeba disciplinárních. Nový trenér české reprezentace Ivan Hašek bude muset se svým štábem před EURO 2024 mimo jiné rozhodnout, jak naložit s trojlístkem Coufal, Kuchta, Brabec. Hříšníky z olomouckého klubu Belmondo. „Asi nevyhovíme všem,“ uvědomuje si kouč, že názory na optimální řešení se různí.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta, Diogo Jota z Portugalska a Vladimír Coufal během utkání Ligy národů. Dostanou dva ze tří hříšníků z Belmonda šanci na reprízu tohoto souboje…?

Článek

Přijal pozvání k exkluzivnímu rozhovoru pro ČT sport. Během něj trenér zdůraznil, že chce sázet na princip týmovosti.

„Asi nebudeme techničtější než Portugalci, ale v soudržnosti lepší být můžeme. Disciplína, spolupráce. Týmu se nedá nařídit, rozkázat. Tým se tvoří. Je to o tom, že se nastaví pravidla a ta se pak respektují,“ řekl Ivan Hašek.

Jsem rád, že se hroty otupily a že zvítězil fotbal, říká ke svému jmenování Ivan Hašek. Vezme do týmu zpátky hříšníky z Belmonda? Video: Sport.cz

Jednu takovou zásadu také pojmenoval.

„Jednou člověk zakopnout může, ale dvakrát už ne!“

Logicky pak dostal také otázku, co rozhodne o případném návratu tria Kuchta, Coufal, Brabec. Trojice hříšníků byla z reprezentace vyřazena kvůli účasti na večírku v klubu Belmondo před závěrečným utkáním kvalifikace o mistrovství Evropy 2024.

„Lidé jsou pro i proti. S některými lidmi jsme se bavili jen po telefonu. S Kuchtou jsem mluvil osobně, ale až si promluvím osobně se všemi, rozhodneme se, jak postupovat. Asi nevyhovíme všem, co se týče rozhodnutí. Ať bude takové, nebo takové,“ řekl Hašek.

Moderátor mu tedy připomněl, že podle zásady jednou člověk zakopnout může, by hříšníci ještě šanci dostat měli.

„To jste řekl vy, ale pochopil jste to docela…“ zasmál se Hašek.

Se svými spolupracovníky se dal do práce, aby bylo na letošní evropský šampionát v Německu vše nachystáno.

Novinkou je zřízení sportovně-analytického oddělení.

„Budeme mít k dispozici spoustu dat, analýz. Nechali jsme si také vytvořit analýzu našeho týmu. Z toho chceme vycházet a chceme mít co nejvíc informací o nás i o soupeřích,“ vysvětlil Hašek pro ČT sport.

Reklama