Hlavní obsah

Velká osobnost, utvrdil se Hašek o Součkovi. S kapitánem se sešel, navštíví i silnou trojku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak slíbil, tak učinil. Hned po svém zvolení novým trenérem české fotbalové reprezentace se dal do práce. Ivan Hašek teď může bilancovat první týden ve funkci. Vyrazil na inspekční cestu do Německa, aby si prohlédl základnu národního týmu pro letní EURO. Důležité také bylo osobní setkání s kapitánem Tomášem Součkem. Hašek teď plánuje navštívit soustředění Sparty, Slavie a Viktorie Plzeň, velké české trojky.

Jsem rád, že se hroty otupily a že zvítězil fotbal, říká ke svému jmenování Ivan Hašek. Vezme do týmu zpátky hříšníky z Belmonda? Video: Sport.cz

 
Článek

Kapitán národního týmu teď kraluje české fotbalové scéně. Tomáš Souček dotáhl reprezentaci na evropský šampionát, skóroval ve všech třech závěrečných zápasech kvalifikace.

Nový kouč tak logicky za ním spěchal jako za prvním.

„Osobně jsme se neznali, ale i zvenku jsem Tomáše vnímal jako velkou osobnost, která všechno podřizuje týmovému úspěchu, což se při naší schůzce jasně potvrdilo. Popsali jsme mu naši vizi i změny, které v reprezentaci plánujeme. Na druhou stranu jsme si samozřejmě rádi poslechli i Tomášovy postřehy,“ líčí Ivan Hašek pro fotbal.cz.

V následujících týdnech se trenér a jeho kolegové osobně potkají nebo alespoň telefonicky spojí s dalšími reprezentanty.

O víkendu se Hašek, asistent Jaroslav Köstl, vedoucí týmu Michal Černý, technický ředitel FAČR Erich Brabec a bezpečnostní manažer FAČR Jakub Schoř vypravili na inspekční cestu do Německa.

Prověřili hotel a tréninkový stadion, které bude reprezentace využívat v průběhu EURO 2024 a které vybrala asociace hned po losování základních skupin v Hamburku na začátku prosince.

Hašek byl i můj kandidát, přiznává předseda FAČR Petr Fousek. Jméno manažera reprezentace by mělo být známo do konce lednaVideo: Sport.cz

„Zástupci asociace odvedli v prosinci výbornou práci, protože Norderstedt na předměstí Hamburku je kvalitní volba. Je skvělé, že platí několik základních věcí. Hráči se na hotelu musí cítit dobře, což toto místo splňuje. Budeme bydlet v klidném prostředí, ale zase ne úplně mimo civilizaci. Pokoje jsou útulné a hotel je vybavený prostory pro regeneraci. Hotelový personál má navíc s fotbalovými týmy zkušenosti a je připravený nám ve všem vyjít vstříc,“ kvituje Hašek.

V první řadě půjde samozřejmě o fotbal. „Tréninkové hřiště je patnáct minut cesty autobusem. Na kvalitu trávníku bude na jaře dohlížet i UEFA. V neposlední řadě budeme mít obrovskou výhodu, že před druhým a třetím zápasem nebudeme muset využít tak zvaný transfer hotel, takže se vyhneme cestování a stěhování spousty materiálu, což nám může ušetřit síly,“ líčí Hašek své dojmy z inspekční cesty poblíž Hamburku.

Trenér také navštívil hotel NH Collection Prague, který reprezentace využívá v Praze a kde má národní tým výborné podmínky na přípravu.

V plánu je i další inspekční cesta. Hašek a Köstl vyrazí na konci ledna na soustředění Sparty, Slavie a Plzně, které z české ligy dodávají reprezentaci nejvíc hráčů. Všechny tři týmy se budou na jarní část sezony připravovat na Pyrenejském poloostrově.

„Budeme kontaktovat Spartu, Slavii a Plzeň, které bychom rádi navštívili na jejich soustředěních. A v neposlední řadě se také na vlastní oči podíváme na jejich přípravné zápasy,“ avizuje Hašek.

Premiéru v nové roli si odbude 22. března v přípravném zápase v Norsku. Doma reprezentaci poprvé povede o čtyři dny později, kdy národní tým bude hostit Arménii.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a postupujícím týmem z březnového play off.

Reklama