Hlavní obsah

Kanonýra Jurečku provázely na sraz svatební fanfáry, zahráli mu Mirai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádného z fotbalových reprezentantů neprovázely na sraz národního týmu takové fanfáry, jaké si vychutnal kanonýr Slavie. Král ligových střelců Václav Jurečka se totiž oženil s krásnou Petrou a svatbu jim zpestřil koncert populární kapely Mirai.

Václav Jurečka na tréninku fotbalové reprezentace Video: Sport.cz

 
Článek

Prožívá požehnané týdny. Během pěti kol ligové nadstavby nasypal neuvěřitelných 12 gólů a doslova ukradl korunu ligového kanonýra brněnskému Řezníčkovi, který tabulku střelců prakticky celou sezonu vedl. Těsně před odjezdem na sraz se pak oženil s partnerkou Petrou, která je největší fanynkou svého milého.

„Svatba byla parádní. Měli jsme ji na krásném místě v Rekovicích-Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. Obřad proběhl v úzkém rodinném kruhu, i tak jsme tam měli kolem 80 lidí. Myslím, že všichni si to užili, mám krásné vzpomínky," líčí osmadvacetiletý Václav Jurečka romantickou svatbu v rozhovoru pro Klub sportovních novinářů, od něhož převzal trofej pro nejlepšího střelce prvoligové sezony.

Václav Jurečka ve fantastické formě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Ideální období. Myslím, že i manželka je teď hodně spokojená. Srší z ní štěstí, za což jsem rád. I to vám na hřišti pomůže, že doma v rodině máte pohodu. Takže uvidíme, co to přinese v sobotu," usmívá se kanonýr.

Na mysli má samozřejmě kvalifikační zápas na Faerských ostrovech, kam národní tým již dnes odlétá. Otázkou je, zda si útočník nějaké góly schoval i pro reprezentaci.

„Nějaká pauza po ligové sezoně byla, nebudu lhát. Chystal jsem svatbu, takže příprava na reprezentaci šla trochu stranou. Každopádně teď máme týden na to, abychom se dostali do optimální formy. Uvidíme, co trenéři vymyslí se sestavou. Já budu jen rád, když nastoupím a zkusím navázat na to, u čeho jsem skončil," slibuje.

Bratři v reprezentačním triku. Jeden před druhým tajili nominaci a rozesmálo je to i na společné tiskové konferenciVideo: Sport.cz

Jurečka se ještě poměrně nedávno pohyboval v nižších soutěžích. Během angažmá ve Slovácku úspěšně zakončil studia městského stavitelství. Na státnice si pro vysokoškolský diplom odskočil na otočku z letního soustředění v Chorvatsku. Před rokem přestoupil do Slavie, kde se na podzim teprve rozhlížel. Na jaře však exceloval.

„Vždy před sezonou mám pět šest cílů, které bych chtěl splnit. Nebudu lhát, měl jsem 20 gólů napsaných hned před sezonou. Takže nakonec se mi to splnilo, i když jsem v to už moc nedoufal. Před nadstavbou jsem měl osm branek," poukazuje.

Trofej pro krále střelců by rozhodně vyměnil za mistrovský titul. „Strašně dlouhou dobu jsem kousal, že jsme ho nezískali. Bohužel jsme si titul prohráli v derby. Ať už remíza 3:3 nebo prohra 2:3 gólem z penalty nás stály hodně bodů," lituje Jurečka.

Reklama